Izraelska ministrica neumoljiva: Eurosong se mora održati u Jerusalemu!

Piše: Redakcija

Netta Berzilai Izraelu je donijela pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu, ali i nemir u kojem gradu u ovoj državi održati Eurosong naredne godine. Izraelska ministrica Miri Regev insistira da to bude isključivo Jerusalem. Kako je izjavila za radio Cannes, Izrael kao zemlju domaćina organizacija takmičenja će koštati 14 miliona dolara, i zamišljeno je tako da promovira zemlju domaćina.

Netta je Izraelu donijela pobjedu na nedavno završenom Eurosongu u Lisabonu

-Preporučit ću vladi da uopće ne održimo Eurosong ako ga ne možemo organizirati u Jerusalemu. Suludo je da uzimamo 14 miliona dolara javnih fondova. Jerusalem je glavni grad Izraela i toga ne treba da se stidimo – izjavila je Regev za spomenuti radio.

Regev: Ako ne može u Izraelu tada ću vladi predložiti da uopće ne organiziramo Eurosong

I dok ona u ubijanju palestinske djece i otimanja palestinske teritorije ne vidi ništa sporno, dotle svijet osuđuje politiku Izraela. Njena izjava je uslijedila nakon što je zbog cijele situacije s Palestinom otkazana prijateljska utakmica fudbalske selekcije Argentine i Izraela.

Izraelska vlada traži jedno, a krovna organizacija Eurosonga EBU navodno je tražila da se Eurosong održi na teritoriji koja nije sporna.

Pročitajte još