Oglasili se prijatelji slavnog kuhara: Bio je premoren zbog posla

Piše: Redakcija

Vijest je slavni kuhar Bourdain izvršio samoubistvo, iznenadila je svijet. Njegovi prijatelji i saradnici kažu da je njegov umor pojačao depresiju protiv koje se borio. Anthony Bourdain je imao i do 250 snimajućih dana tokom godine. Stalno je bio na putu, zemlje i gradove mijenjao u danu, sve zbog emisije “Parts Unknown”, a ranije zbog emisije “Bez rezervacije”.

Njegovi najbliži prijatelji i saradnici kažu da je svu svoju energiju trošio na posao i da je malo toga ostajalo za njega, piše Hello.

– Njegov raspored je bio prenatrpan i dešavalo se da bude premoren. Svako bi se tako osjećao. Sve bi dao na snimanjima i onda bi se osamio u svojoj hotelskoj sobi, kako bi napunio baterije, tvrdi jedan od saradnika.

Niko od njih nije primjećivao znakove depresije, ali su svi bili svjesni da je slavni kuhar premoren i često su ga viđali neraspoloženog, što nije “onaj Tony kojeg publika zna i voli”.

– Tokom snimanja, ispred kamere, uvijek je bio sretan, radostan…Nikada neprijatan – dodaje saradnik.

Jedne prilike, Bourdain je govorio o svojoj borbi, o mentalnom zdravlju i o tome da bi volio da bude sretniji.

– Volio bih da budem sretniji. Želim to. Imam neviđenu sreću. Mogu da pogledam kroz prozor i kažem “Daaa, život je dobar”, ali kada su ga pitali da li se osjeća tako, odgovorio je odrično – kaže saradnik.

Ovo je izjavio u novembru prije dvije godine, tokom putovanja u Buenos Aires. O borbi s depresijom govorio je nekoliko puta.

– Uhvatim sebe kako naručujem neki burger na aerodromu. I to je burger, ništa posebno, čak nije ni neki dobar. Razmišljam o tome i osjetim kako me depresija steže…To može danima da traje – boravke u luksuznim hotelima je ovako opisivao.

– Osjećao sam se kao Kvazimodo koji odsjeda u lijepim hotelskim apartmanima, gdje je sve skupo. Osjećao sam se kao čudovište – kazao je.

A odnose s najbližima, s porodicom je ovako doživljavao.

– Moj posao se vrti oko komunikacije, ali kada dođe do toga da treba da razgovaram s ljudima koje volim, grozan sam. Jedino uspjevam da razgovaram sa svojom osmogodišnjom kćerkom, jer sam tu negdje ostao… Kao da sam klinac – rekao je slavni kuhar prije tri godine u jednom intervjuu.

Podsjetimo, CNN je saopćio da je Bourdain izvršio samoubistvo u Strazburu u Francuskoj gdje je snimao novu emisiju serijala o hrani za tu televizijsku mrežu. Preminuo je u 62. godini.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti