Meghan i Harry: Obilježavaju kraljicin 92. rođendan velikom ceremonijom

Piše: Redakcija

Odmorni s medenog mjeseca, koji su navodno proveli u Irskoj, novopečeni mladenci, princ Harry i Meghan Markle, prisustvovali su ceremoniji Trooping the Colour.

Par se danas vratio u London u Buckinghamsku palaču kako bi obilježili 92. službeni rođendan kraljice Elizabete II. s ostatkom kraljevske porodice. Ovaj godišnji spektakl prati hiljade ljudi.

Harry i Meghan kočijom su se vozili do parade koju će voditi 1000 časnika i konjanika, a kasnije su s balkona u palači pratiti pilotski performans pri čemu se iz aviona ispuštaju crveni, plavi i bijeli mlaz.

Meghan se pojavila u prekrasnom rozom izdanje brenda Carolina Herrera, a kraljica je obukla plavo odijelo i, naravno, šeširić. Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea, došla je u kočiji uz vojvotkinju Cornwalla, Camillu, a također je nosila plavu boju.

foto:AP

Svečanost “Trooping the Colour” zapravo je tradicionalna vojna vježba. Godine 1748. odlučeno je da će se svečanost održavati godišnje kako bi obilježila službeni rođendan suverena. Prvi je svoj “lažni” službeni rođendan proslavio kralj George II.

Kraljičin stvarni rođendan bio je 21.aprila, a u njeno su ime Australske vojne snage izvele 21 pucanj u Melbournu.

Pročitajte još