Slađana Mandić: Ovisnica sam o kupovini beauty proizvoda

Piše: Redakcija

NJEGA KOŽE

Počinjem s jutarnjim čišćenjem lica, i prije šminkanja nanosim hidratantnu kremu. Navečer prije spavanje obavezno je dubinsko čišćenje, losion za hidrataciju, serum i, naravno, krema. URIAGE sindet za dubinsko čišćenje lica – nešto najbolje što sam otkrila, L`OCCITANE brightening instant expoliator – piling za lice i vrat, L’OCCITANE hranjivo ulje za tijelo od badema i ESTEE LAUDER, advanced night repair serum. U suštini, najviše mi odgovaraju svi baby proizvodi i uglavnom biram one što prirodnije. Imam tu sreću da mi je koža zaista prirodno njegovana i nije sklona nikakvim vrstama iritacija, tako da još nisam koristila kozmetičke usluge. Jedino što prepuštam profesionalcima je trajno bojenje obrva svake 2-3 godine.

NJEGA KOSE

Jednom mjesečno je obavezno farbanje i šišanje vrhova, a zbog prirode mog posla, na feniranju i pravljenju raznih frizura sam skoro svakog dana. Već 7, 8 godina koristim “Kerastase” profesionalne proizvode za kosu, kao i farbe bez amonijaka iz iste kuće (Loreal Professionnel). S vremena na vrijeme probam neku novu liniju iz L”oreal Professionnela”, pa sam tako ove godine otkrila MYTHIC OIL, bogato ulje za kosu, koje ne samo da štiti vrhove, već i prekrasno miriše. Kao prirodnoj plavuši, jedina neostvarena želja je da eksperimentišem s raznim bojama za kosu, za koje nikad nisam bila dovoljno hrabra. Sve drugo sam probala, od dječačke frizure, raznih šiškica, pa do svih mogućih oblika frizura.

MAKE UP

Šta je trenutno u mom neseseru? Postoji li neko lakše pitanje? Ovako, u pitanju je veliki profesionalni kofer za šminku, koji je prepun i nemoguće je sve nabrojati. Ali najčešći brendovi koje koristim su: MAC (puderi, korektori, sjene, rumenila, četke, ruževi), “Dior” i “Chanel” sjajeve, sjene, omiljeni iluminator YSL …Maskare, YSL, “Maybeline”, “Loreal”… Razlikujem scensku i dnevnu šminku, pa tako za dan koristim lagani “Clinique” puder i “Clinique” korektor, dok za scensku šminku najviše koristim MAC proizvode, jer su po meni najbolji. Inače sam zavisna od kupovine šminke, i kupujem često samo zbog lijepe ambalaže.

PARFEMI

Veliki sam ljubitelj parfema, ali se nikad ne vraćam istom. Stalno otkrivam nove i zavisno od sezone ljeto-zima, uvijek koristim dva, tri. Inače sakupljam bočice, i imam ih bezbroj, još od svog prvog parfema. Trenutna tri koja mijenjam u zavisnosti od prilike su, “La Petite Robe noire Guerlain”, “Vojage d’Hermes” i “D&G Intense”.

Sladjana LR 27 novo1

HOMEMADE KOZMETIKA

Divan recept za piling i njegu lica a i tijela, koji svako sebi može priuštiti. Jednostavno se pomiješaju med i kukuruzno brašno. Kukuruzno brašno skida odumrle ćelije, a med savršeno njeguje. Brzo se napravi, a divno je za kožu.

LJEPOTA ULAZI NA USTA

Ne pijem i ne pušim i to je jako važno, pijem mnogo tečnosti, najviše negaziranu vodu, zeleni čaj i isključivo prirodne sokove. Jedem mnogo ribe, voća i povrća, i to je to.

ZDRAVLJE

Šta svakodnevno činim za svoje zdravlje? Ujutro, na prazan želudac, popijem čašu tople vode u kojoj sam zamutila kašiku meda i malo limunovog soka. Savršeno za početak dana i čišćenje toksina. Kao i većina žena, imam osjetljiv urinarni trakt, pa se s vremena na vrijeme jave blage upale, probadanje janika i slično. Tad uglavnom pijem stari dobri uvin čaj.

VJEŽBA

Kad intenzivno treniram, to je onda 4, 5 puta sedmično, a po meni najbolje rezultate daje kombinacija aerobnog treninga i trčanja uz jogu i pilates.

DIJETE

Nikad nisam držala dijetu, ali se uvijek pridržavam istih principa i to mi godinama daje rezultate. Najvažniji je doručak. Odavno sam izbacila mlijeko i mliječne proizvode, pijem sojino mlijeko i jako mi prija. Inače nisam veliki gurman pa mi i ne pada teško živjeti bez nekih namirnica. Hljeb jedem samo za doručak, ne večeram kasno, ne pijem gazirano niti druge vjestačke sokove. Sve spremam na maslinovom ulju uz prirodne začine.

MENTALNO ZDRAVLJE

Kada sam depresivna, tražim mir i udobnost svog doma, spavam što više mogu, čitam i uživam opuštajući se u toplim kupkama. Posao kojim se bavim je veoma stresan, tako da sam stalno pod velikim pritiskom. Najvažnije je biti okružen voljenim osobama, pozitivnim ljudima i izbjegavati emocionalne vampire, a u naručju mog dragoga svi problemi nestaju.
Ponekad se dobro isplačem. Za mene je plakanje najbolji lijek i sjajna terapija. Poslije toga sve je lakše.

MUZIKOTERAPIJA

Muzika je moja životna terapija, kroz pjevanje ispoljavam svoju najveću sreću, najveću tugu i najdublje emocije. Za opuštanje, uvijek i bilo gdje, jedna jedina Sade. A uvijek će me “dići” moj uzor iz djetinjstva, najveći zabavljač svih vremena, besmrtni Michael Jackson.

DUHOVNA HRANA

Knjiga koja je promijenila moj svjetonazor je “Tajna”, autorke Ronde Bern, poslije koje više ništa ne gledate isto. Nevjerovatna kniga, koja mi je pomogla da prebrodim neke od najtežih momenata u životu. Trenutno čitam “Rukopis otkriven u Akri” Paula Coelha.

 

Pročitajte još