Švedska princeza Leonore: Charlottina konkurencija

Piše: Redakcija

Švedska kraljevska porodica krstila je svoju najmlađu kćerku,  princezu Adrienne. Ona je treće dijete princeze Madeleine i Christophera O’Neila, a na krštenju u kapeli palate Drottnigholm u Stockholmu show je otela četverogodišnja princeza Leonore. Preslatkoj djevojčici ceremonija je predugo trajala pa se prvo izula, a u jednom trenutku ustala i počela valjati ispred oltara.

I dok je njena majka Madeleine, koja je u rukama držala malenu Adrienne, strogo gledala prema njoj i pokušavala joj šapnuti  da se vrati na svoje mjesto, otac Christopher ju je neuspješno pokušavao dozvati. Neopterećena svojom kraljevskom titulom i činjenicom da je osma u redu za švedski tron, kao i bijelom svečanom haljinicom, Leonore je pokušavala ubiti dosadu valjanjem po raskošnom tepihu kapele. Kad joj je i to postalo dosadno, pokušala se igrati s mlađim bratom Nicolasom, no otac ju je brzo zaustavio.

Ono što je zanimljivo je da djevojčica ni kasnije nije htjela obuti cipele pa je bila bosa i na službenom fotografiranju. To nije prvi put da je princeza Leonore bila nemirna i zabavljala javnost, a živcirala svoje roditelje. Na krštenju svog bratića princa Oscara u crkvi je usred mise pala sa stolice jer se ljuljala, a kad je porodica pozirala za službeno fotografiranje ona je počela plesati.

 

Pročitajte još