Lisa Marie Presley: Kćerka kralja rock’n’rolla potrošila 100 miliona dolara nasljedstva

Piše: Redakcija

Čini se kako za Lisu Marie Presley, jedinu kćerku slavnog kralja rock’n’rolla Elvisa Presleyja, bolji dani neće tako skoro doći. Prema novim sudskim dokumentima, koje posjeduje The Daily Mail, 50-godišnja Lisa Marie Presley optužila je da ju je Barry Siegel godinama uvjeravao da su njene finansije ‘na sigurnom i u dobrom stanju’, a prava je istina da je zahvaljujući njegovim lošim odlukama i investicijama, fondaciju od 100 miliona dolara sveo na tek 14 hiljada dolara.

Sudac je ipak sada odlučio da Lisa ima pravo na tužbu i cijeli slučaj bi se uskoro mogao naći na sudu. Naime, Siegel je tražio poništenje slučaja što mu nije pošlo za rukom. 

Siegel također nju tuži i traži 800.000 dolara jer tvrdi da mu je njena tužba uništila poslovanje te tvrdi da je ona izgubila sav novac isključivo svojim ‘ludim potrošačkim navikama’. 

U papirima stoji kako je Siegel samo za sebe uzeo 4,9 miliona dolara kako bi upravljao fondacijom od 100 miliona dolara, što ispada da je sebi isplaćivao godišnju plaću od čak 700 hiljada dolara.

– Da je Siegel prikazao pravo financijsko stanje Presleyjevoj, kao i ograničio trošenje, ona bi danas živjela vrlo lijepim životom s godišnjim budžetom, nakon odbitka poreza, od milion i po do dva miliona dolara. A ona zapravo nije bila svjesna svog financijskog stanja – tvrde advokati koji su na sud priložili i mailove iz kojih se jasno vidi da je Siegel uvjeravao Presley da dobro financijski stoji. 

Pročitajte još