Nema zezanja kad Maradona poludi!

Piše: Redakcija

Diego Maradona, legenda argentinskog fudbala, je prilikom utakmice između Argentine i Nigerije, sve svoje fanove ostavio u šoku. Naime, Diego je bio pod utiskom napete igre, te je prilikom gola  Marcosa Rojoa koji je Argentini osigurao pobjedu i prolazak u osminu finala,  svoje zadovoljstvo izrazio na neprimjeren način, psovanjem i pokazivanjem srednjeg prsta nigerijskim navijačima. Ovo je svakako potez koji je zaprepastio mnoge, te se na društvenim mrežama može pročitati pitanje da li sportista njegovog kalibra smije sebi uopšte dopustiti ovakvo ponašanje? 

Pretjerani entuzijazam u navijanju, Diega je koštao zdravlja pa mu je na kraju utakmice pozlilo i gotovo se onesvijestio, a ruski mediji su prenijeli da je završio u bolnici.

https://www.facebook.com/DiegoMaradonaOficial/photos/a.457499340968087.117729.104346839616674/1890700317647975/?type=3&theater

– Želim svima poručiti da sam dobro i da nisam, niti sam bio, odveden u bolnicu. Na poluvremenu utakmice protiv Nigerije jako me bolio vrat i pao mi je pritisak.  Pregledao me doktor koji mi je preporučio da odem s utakmice, ali želio sam ostati.  Kako sam mogao otići? Šaljem poljubac svima, hvala vam na podršci – napisao je Diego na svom Facebook profilu. 

No, njegove fanove je dodatno naljutilo to što slavni fudbaler nije napisao ništa o svom neprimjerenom ponašanju. 

 | Author: Profimedia

Pročitajte još