Zašto su suhi šamponi popularni

Piše: Redakcija

Često imate problem s masnom kosom, a ne možete je prati svakog dana? Pravo rješenje za vaš problem je suhi šampon. Bio u formi pudera ili spreja, suhi šampon trenutačno osvježava izgled prljave kose upijajući masnoću i nečistoće nakupljene na tjemenu i uz korijen dlake.

Kako sadrži mikročestice koje naglašavaju volumen i olakšavaju definiranje frizure, čest je izbor vlasnica tanke i neukrotive kose. Suhi šamponi nisu mrski i onima koji ne žele svako malo prati kosu samo zbog toga što su im se zamastile šiške.

Kako ga koristiti?

Ako ga koristite umjesto šampona, kad nemate vremena da operete kosu, suhi šampon dobro promućkajte pa ga nanesite na korijen s udaljenosti od pet centimetara kako ne biste „zacementirali” dlake.

U ovom slučaju, manje je više. Dobro ga umasirajte u skalp da se ravnomjerno rasporedi po dlakama pa ih iščetkajte. Pretjerate li s količinom, ma koliko češljali kosu, ostat će bijela. U tom slučaju teško ćete izbjeći pranje kose.

Može li suho pranje zamijeniti pravo pranje kose?

Naravno da ne može. Samo klasično šamponiranje i voda mogu osigurati zdravu dlaku, čistu kosu i trajno lijep izgled frizure.

Pročitajte još