Bryan Adams: Pjevač prvi put govorio o posebnom odnosu s princezom Dianom

Piše: Redakcija

Ako ste mislili da se o ljubavnom životu princeze Diane zna sve, varate se. Naime, priča o posebnom odnosu s kanadskim rokerom Bryanom Adamsom nije poznata široj javnosti. Prilikom gostovanja u emisiji “Watch What Happens Live” Andyja Cohena, Bryan Adams je prvi put govorio o povezanosti s Dianom. 

No, na škakljivo pitanje, je li to bilo prijateljstvo s povlasticama ili ne, pjevač nije htio odgovoriti.

 

– Mnogo je glasina da ste ti i princeza Diana bili u romantičnoj vezi. Njen batler je rekao kako ste krišom  ulazili u Kensingtonsku palatu. Kako biste opisali tu vašu vezu? –  bilo je pitanje  Cohena Adamsa.

– Veliki prijatelji. Nisam se nikada šunjao, samo bih se pojavio u palati. Ona je jednostavno bila… Ma bili smo jako dobri prijatelji – prisjetio se Adams.

Podsjećamo, ljubavni život princeze Diane uvijek je zabavljao javnost.  Naime, iste godine kada je doselila u London (1978) Diana je upoznala Charlesa, koji je tada bio u vezi s njenom starijom sestrom Sarah. Ipak, njihov odnos će postati prisniji tek dvije godine kasnije, na jednoj plemićkoj zabavi, na kojoj je Diana posmatrala Charlesa dok je igrao polo. Nakon utakmice, Charles je prišao Diani, pozvao je na putovanje njegovom kraljevskom jahtom, a pozvao je i u njihovu rezidenciju u Škotsku.

Tamo je Diana upoznala svoju buduću svekrvu, kraljicu Elizabethu. Kraljevskoj porodici se buduća snaha veoma dopala, te se par tajno vjerio 21. februara 1981.godine. Uslijedilo je vjenčanje, a već u decembru iste godine, palata je objavila radosne vijesti; Diana je bila trudna i nosila je dječaka. Kako je bila atipična i nesvakidašnja pojava, tako je i njen pristup u odgoju djece bio potpuno drugačiji. 

https://www.instagram.com/p/BkcVa1_li6S/?hl=en&taken-by=princess.diana.forever

Odbacila je sve dvorske ceremonije u vezi s malim prinčevima, te umjesto službene kraljevske dadilje, odabarala svoju vlastitu. Djecu je sa sobom vodila na službena i privatna putovanja. Diana je uskoro postala vrlo značajna društvena i politička figura, upoznavši većinu evropskih državnika. Tako je Charles nekako ostao po strani i u sjeni svoje supruge, a rasle su tenzije u braku. Diana i Charles su se rastali  u jesen 1992., optužujući jedno drugo za nevjeru.

Britanski tabloidi su se naslađivali stvarnim i izmišljenim pričama iz života kraljevskog para, koji se konačno razveo 1996. godine. Nakon razvoda Diana je dobila jedan dvorac, titulu člana kraljevske porodice i 17 miliona funti. Dobila je i slobodu da živi kako želi. Vrlo brzo nakon razvoda, britanski tabloidi su otkrili da Diana ima vezu s bogatim Dodijem Al Fayedom. Par se nekoliko mjeseci krio od javnosti, a zatim su ih zajedno počeli viđati  širom Evrope. 

O prijateljstvu, odnosno potencijalnoj aferi s Adamsom se nagađalo, ali on, prije ovog intervjua, o tome nije javno govorio. 

Pročitajte još