Princ Charles: Bivšu ženu je varao, a sa sadašnjom nemilosrdno troši novac

Piše: Redakcija

Britanski princ Charles uvijek je nosio titulu najkontroverznije ličnosti kraljevskog dvora, a jedan od osnovnih razloga za to je što je, dok je bio u braku s Dianom, imao ljubavnicu i nije se sramio toga. Naime, Charles je oduvijek volio samo jednu ženu, sadašnju suprugu Camillu, s kojom je stupio u brak 2005. godine, osam godina nakon što je Diana  poginula u stravičnoj automobilskoj nezgodi u Parizu s tadašnjim partnerom Dodijem Fayjedom.

Charles i Camilla upoznali su se davne 1970. godine na polo-utakmici, no nakon godinu dana veze on se odlučio priključiti Kraljevskoj mornarici. Tri godine kasnije, tačnije 1973. godine, Camilla se udala za  Andrewa Parkera Bowlesa, uglednog oficira u britanskoj vojsci. Kako se godinama priča, Camilli je oduvijek bio cilj da se bogato uda, a navodno ju je princ zvao noć  prije vjenčanja i preklinjao da se ne udaje, no nije uspio da je spriječi. 1977. godine Charles je upoznao Dianu dok se viđao s njenom starijom sestrom, a vjenčali su se  1981. na raskošnom vjenčanju na kojem je bila i  i Camilla, uprkos činjenici da se Diana nije slagala s tim.

– U našem nas je braku uvijek bilo troje, pa je bila gužva -rekla je Diana jednom prilikom.

Naime, Diana se navodno, i suprotstavila ljubavnici svog supruga, ali bezuspješno. 

Image result for prince charles

– Camilla, voljela bih znati šta se tačno događa između tebe i Charlesa. Nisam baš od juče – rekla joj je Diana, na šta joj je ova dala prilično zajedljiv odgovor.

– Dobila si sve što si htjela. Imaš sve muškarce svijeta koji su zaljubljeni u tebe i dvojicu prekrasnih sinova. Šta još želiš – rekla je Camilla.

Istina je kako Charles nikada nije bio samo Dianin, a to je  priznao 1994. godine na nacionalnoj televiziji. 

Nakon što se Camilla razvela par je zajedno, iako su neko vrijeme svoj odnos držali daleko od očiju javnosti. Kraljevska porodica  s vremenom je prihvatila novonastalu situaciju, a 2005. godine princ je postao prvi koji se vjenčao na civilnoj ceremoniji. Nakon decenije  ljubavnih skandala i negodovanja javnosti zbog  odnosa prema nikad prežaljenoj i omiljenoj  princezi Diani, činilo se kako se princ ipak smirio, no, sada je ponovo došao u centar pažnje, a sve zbog rasipničkih navika koje su razljutile Britance. 

Image result for prince charles

Princ je tako prošle godine stvorio račun od čak milion funti, i to samo za putovanja sa suprugom. Porezne obveznike princ je olakšao za 16 hiljada funti u jednom danu kako bi od Londona stigao u Birkhall, svoj posjed u Škotskoj, privatnim avionom, iako za to nije postojao opravdani razlog. Charles je često znao i letjeti odvojeno od svojih sinova na istu lokaciju u istom danu te tako potrošiti dodatni novac, a kao razlog navodio je “različita mjesta polijetanja”. 

Nakon ovih podataka, ne čudi što se britanskoj javnosti probudio uspavani bijes prema rastrošnom princu varalici koji će svoju majku naslijediti na britanskom tronu. 

Pročitajte još