Kako je Melania Trump unovčila poziciju prve dame

Piše: Redakcija

 

Nedavno objavljeni finansijski izvještaj predsjednika Amerike Donalda Trumpa pokazuje kako je od stupanja na dužnost i njegova supruga Melania Trump zaradila nekoliko stotina hiljada dolara. Kako javlja NBC News, od agencije Getty images prva dama je 2017. godine inkasirala 100.000 dolara za korištenje neke od 187 fotografija porodice Trump koje su nastale u periodu između 2010., i 2016. godine. Naime, na osnovu sporazuma sa spomenutom fotoagencijom svjetski mediji su tako indirektno platili fotografije porodici Trump.

U saopštenju o prihodima predsjednika Amerike zavedena je stavka na osnovu koje se vidi da su se prihodi prve dame u 2017.godini kretali u rasponu 100.000 i milion američkih dolara

Melania i Donald Trump

NBC News dalje navodi kako nije neuobičajeno da slavne osobe prodaju svoje fotografije i na taj način uvećavaju svoju zaradu, ali da jeste neobično da to čini prva dama. Sporno je i to, tvrde oni, što su sve te fotografije morale biti objavljene u pozitivnom kontekstu.

U saopštenju o prihodima predsjednika Amerike zavedena je stavka na osnovu koje se vidi da su se prihodi prve dame u 2017.godini kretali u rasponu 100.000 i milion američkih dolara.

Pročitajte još