Kako je Cindy Crawford dozvolila kćerki da uđe u modni svijet

Piše: Redakcija

Kaia nevjerovatno liči na svoju slavnu majku

Ista kosa, isti osmijeh, čak i očaravajući izgled. Kaia Gerber je slika svoje majke Cindy Crawford. S Lindom, Claudijom i Naomi, Cindy je harala modnom scenom devedesetih godina, njena 17-godišnja kćerka sada nastavlja njenim stopama i nosi revije najvećih; Saint Laurent, Chanel, Fendi, Isabel Marant, Versace …Kaia je mogla biti računovođa ili veterinar, ali krenula je maminim i tatinim stopama, baš kao i njen stariji brat Presley. Prvu kampanju za Versace Kids imala je s deset godina, a prvu naslovnicu za “Teen Vogue” dobila s 14 godina.

Cindy svoju princezu nije mnogo savjetovala kako hodati po pisti, ali ju je naučila da bude pristojna, da dolazi na snimanja na vrijeme, da zna ime svakog člana ekipe na setu. Kritičari su se međutim radije bavili njenim nogama, dok je Cindy promovirala zdravi izgled, Kaia je optužena za anoreksiju

Njena majka je tada samo željela da joj kćerka završi školu. Završila je i mjesec nakon 16 rođendana što je zakonska dob da može krenuti u samostalnu karijeru modela, ušla je u svijet visoke mode, noseći prvu reviju za brend Calvin Klein. Mama je bila sretna ali se i brinula: “Sretan sam, naravno, ali kako će se osjećati ako ne dostigne isti nivo kao i ja? “.

Cindy Crawford s kćerkom Kaiom

Cindy svoju princezu nije mnogo savjetovala kako hodati po pisti, ali ju je naučila da bude pristojna, da dolazi na snimanja na vrijeme, da zna ime svakog člana ekipe na setu. Kritičari su se međutim radije bavili njenim nogama, dok je Cindy promovirala zdravi izgled, Kaia je optužena za anoreksiju. Iako je tvrdila kako svakodnevno jede tjesteninu i tacose, nije pomoglo da ublaži kritike. Danas 50-godišnja Cindy, multimilionerka, vlasnica je linije namještaja te investira u nekretnine, posjeduje liniju odjeće i kozmetike. I u ovom segmentu će je slijediti kćerka, jer je već obznanjeno da će uskoro lansirati zajednički proizvod s Karlom lagerfeldom. Ako ju je Cindy ikad zasjenila, bilo je to samo da je zaštiti od kalifornijskog sunca.

 

 

Pročitajte još