Materijali koje biste trebali nositi tokom toplih dana ljeta

Piše: Redakcija

 

Znojenje u ljetnim mjesecima je neizbježno, ali svakako ćete primijetiti razliku ako nosite haljinu od umjetne kože i lanenu haljinu. Otkrijte koje materijale biste trebali nositi, a koje izbjegavati u ljetnim mjesecima.

Materijali pogodni za ljetne mjesece:

Pamuk

Postoji razlog zašto je većina odjeće u našim ormarima upravo od ovog materijala. Pamuk je prirodni materijal koji dopušta vašoj koži da diše. Pamuk u svjetlim bojama je kombinacija s kojom ne možete pogriješiti u ljetnim danima.

Lan

Pletena tkanina koja vašoj koži dopušta da diše, a toplini da izlazi iz vašeg tijela, a osim toga se brzo suši i odlično izgleda čak i u izgužvanim varijantama!

Chambray pamuk

Ovaj materijal odlična je zamjena za farmer. Lagan i prozračan i jednostavno savršen za ljeto!

Materijali koje biste trebali izbjegavati u ljetnim mjesecima:

Poliester

Iako je jedan od najizdržljivijih materijala, poliester je prava noćna mora za ljetnu odjeću. Poliester ne upija vlagu što znači da će vaše tijelo praktički biti u vakuumu vlastitog znoja.

Umjetna svila

Iako vas izgledom može zavarati, umjetna svila i bilo kakvi sintetički materijali nikada nisu dobar izbor za ljeto.

Farmer

Iako ga svi nosimo u ljetnim mjesecima, farmer je težak i otporan materijal koji nije pogodan za ljeto, pa ako je moguće zamijenite svoje farmer košulje onima od chambray pamuka koji neodoljivo podsjeća na farmer.

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti