Kćerka Brigitte Macron, mamu kopira u svemu

Piše: Redakcija
Brigitte Macron, epouse du president Francais Emmanuel Macron et sa fille Tiphaine Auziere candidate suppléante dans la 4em circonscription pour les elections legislatives votent ce matin au Touquet pour le second tour des elections legislative.

Tiphaine Auziere i Brigitte Macron

Tiphaine Auzière (34), najmlađa kćerka francuske prve dame Brigitte Macron, pravnica je i jedna od glasnijih zagovornica politike svog očuha, koji je  šest godina stariji od nje. Iako je njena majka upravo zbog Emmanuela Macrona napustila njenog oca, čini se kako joj djeca to nisu zamjerila.

– Ne želim uopće pridavati važnost ljubomornim ispadima ljudi, ali zaista mi je nevjerovatno to da se u Francuskoj u 21. stoljeću raspravlja o ovakvim stvarima. Ovakvo što ne bi bilo ništa čudno da je muškarac stariji, stoga mislim da ovo uopće nije primjereno – izjavila je Tiphaine nakon što je njena majka postala prva dama.

Osim što joj daje podršku u svemu, majku kojoj je nevjerovatno sliči, kopira i u modnom stilu. 
Brigitte Macron, epouse du president Francais Emmanuel Macron et sa fille Tiphaine Auziere candidate suppléante dans la 4em circonscription pour les elections legislatives votent ce matin au Touquet pour le second tour des elections legislative.

Zgodna Tiphaine vjerna je jednostavnim krojevima, a kao i majka ne skida se iz uskih traperica. ‘Manje je više’, moto je kojem je vjerna. Kada se ljubav Brigitte i predsjednika Francuske našla na meti kritika, njena kćerka je bila vrlo sigurna da je u pitanju oduvijek bila prava ljubav. Predsjednik Francuske i njegova supruga Brigitte Trogneux izazvali su skandal kad su se zaljubili: njemu je bilo 16 godina, a njoj 40 i bila mu je profesorica, ali je njihova veza bila jača od društvenih predrasuda.

– Ako bih morala opisati kako izgleda moja vizija prave ljubavi onda bi to bili Emmanuel i mama. Kada su zajedno, za njih ništa drugo ne postoji – rekla je Tiphaine Auzière koja sa svojim partnerom, gastroenterologom Antoineom Choteauom ima dvoje djece – trogodišnju Elisu i 18-mjesečnog Aureliusa.

People attend a rally by French Presidential candidate Emmanuel Macron at Bercy Arena in Paris, France.
Pictured: Line Renaud,Tiphaine Auziere,Brigitte Macron,Line Renaud
Tiphaine Auziere
Brigitte Macron
Francois Bayrou
Bernard Montiel
Jacques Attali
Jean-Paul Huchon
Jean-Claude Camus
Guests
Emmanuel Macron
GV
General View
Ref: SPL1480225 180417 NON-EXCLUSIVE
Picture by: SplashNews.com
Splash News and Pictures
Los Angeles: 310-821-2666
New York: 212-619-2666
London: 0207 644 7656
Milan: +39 02 4399 8577
Sydney: +61 02 9240 7700
photodesk@splashnews.com
World Rights

LJubav na tribinama

Nedavno se Tiphaine pojavila na svečanom prijemu francuske fudbalske reprezentacije koja je osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Obukla je crveni kombinezon s hrabrim dekolteom, dok je njena sestra Laurence Auzière-Jourdan (41) bila decentna u tamnoplavom. 

Tiphaine Auziere, Laurence Auzičre-Jourdan and it husband during the reception of the French team at Elysee after winning the 2018 FIFA World Cup Russia on July Monday 16, 2018 in Paris, France, Europe - Photo Stephane Allaman / KCS PRESSE, Image: 378041394, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, KCS Presse

Tiphaine Auziere i njena sestra Laurence Auzičre-Jourdan

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti