Šest godina najteže borbe: Pjevačica Demi Lovato zbog droge završila u bolnici

Piše: Redakcija

Pop pjevačica Demi Lovato (26) završila je u bolnici u Los Angelesu nakon što se najvjerovatnije predozirala drogom, pišu američki mediji.

Policija u Los Angelesu u četvrtak je dobila obavijest da je hitna pomoć intervenirala na lokaciji poznatoj kao Hollywoodsko brdo, gdje Lovato živi.

Portal TMZ, koji je prvi razotrkio ovu priču, otkriva da je umjetnica tretirana lijekovima koji se koriste u slučaju predoziranja. Lovato je izgleda koristila heroin. Američki mediji javljaju da je pjevačica u stabilnom stanju.

Lovato se dugo godina bori protiv ovisnosti. Mediji javljaju da je do ovog incidenta bila „čista“ čak šest godina, no ponovo je upala u pakao alkohola i droge. Prošli mjesec napisala je pjesmu intrigantnog naziva“ Trijezna.“

-Mamice, tako mi je žao jer nisam trijezna više. Tatice oprosti mi za piće prosuto na podu…Tako mi je žao jer sam ponovo tu gdje sam sada. Obećavam da ću pronaći pomoć, nisam ovo željela i tako mi je žao zbog svega –napisala je Lovato.

Njeni fanovi kažu da se pjevačica bori s bipolarnim poremećajem, bulimijom i ovisnostima, što se dalo naslutiti u njenim pjesmama. Njeni fanovi kažu da su im njena pjesma često pomagale u borbi sa vlastitim životnim poteškoćama. Na vijest da je Lovato u bolnici reagirala su brojne zvijezde i njene kolega, kao što su Ariana Grande i Ellen DeGeneres.

-Demi Lovato, mnogo te volim. Srce mi se slomilo jer znam kroz šta prolaziš. Ti si munja – svjetlica u ovom svijetu i ja šaljem ljubav i tebi tvojoj porodici – napisala je Ellen.

Svaki dan 115 Amerikanaca umre zbog zloupotrebe droga koje predstavljaju veliki problem za tamošnji zdravstveni sistem.

Pročitajte još