Nema razvoda zbog dosade: Britanki sud naredio da ostane u braku

Piše: Redakcija

Britanka koja se želi da se razvede od supruga jer je nesretna u braku, izgubila je žalbu na Vrhovnom sudu svoje zemlje. 

Vrhovni sud jednoglasno je odbacio tužbu Tini Owens, pa žena u braku mora da ostane do 2020. godine.

Prema važećem zakonu u Engleskoj i Velsu, osim ako supružnici ne mogu da dokažu da je njihov brak propao zbog preljuba, neprikladnog ponašanja ili odlaska jednog od supružnika, jedini način da osoba dobije razvod bez supružnikovog pristanka je ako odvojeno žive pet godina.

Tini Owens je, prema riječima njenog advokata “očajna” zbog presude. Ona je o razvodu počela da razmišlja 2012. ali je porodični dom napustila tek u februaru 2015, što znači da u u braku sa suprugom Hughom mora da ostane do 2020. godine.

Par se vjenčao 1978. godine i ima dvoje odrasle dece.

Tini Owens kaže da je njihov brak nepovratno izgubljen, da je ponašanje njenog supruga vrlo neprilično, da je u tom braku dugo nesretna i da ga želi prekinuti, prenosi BBC.

Ali njen suprug smatra da Tini traži razvod “jer možda ima ljubavnika ili joj je u braku dosadno”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti