Najpoznatiji teniser ostao je bez novca: Hoće li supruga Borisa Beckera završiti na ulici kao beskućnica

Piše: Redakcija

Boris Becker i njegova supruga Lilly, nedavno su se rastali, no još uvijek žive pod istim krovom gdje se u jednom danu izmjenjuju i rat i mir, a sve to izaziva veliku pažnju u njemačkim medijima koji jednostavno obožavaju najpoznatiji bračni par u njihovoj zemlji i prate ih u stopu.

Tako sveznajući Bild piše kako između još-uvijek-supružnika Becker jednostavno nema mira. Inače, Beckerovi žive u luksuznoj vili u elitnom predgrađu Londona koju je Lilly planirala napustiti do augusta, no od toga vjerovatno neće biti ništa.

Dok gospodin i gospođa Becker drže jedno drugo u pat – poziciji, javnost i mediji se zabavljaju njihovim ispadima koji se redaju iz dana u dan. Najnoviji skandal iz kuće Beckerovih glasi: Ako želi napustiti njihov londonski dom, Lilly Becker mora posuditi novac od prijatelja. Ništa čudno osim kada se ne bi radilo o supruzi jednog od nekada najbogatijih sportista svijeta. Boris Becker čovjek koji je u karijeri zaradio više od 250 miliona dolara, prije godinu dana je na sudu u Londonu proglasio bankrot. Rastrošnost i pogrešni poslovni potezi istopili su njegove milione. Da nesreća nikada ne dolazi sama, uvjerio se i Becker. Nakon što mu je sud zamrznuo imovinu, londonski pauk odnio mu je auto, jer slavni teniser nije imao novca platiti parking.

Kada je nestalo novca na Beckerovim računima, nestalo je i ljubavi, te se par rastao nakon devet godina braka. Partneri su se dogovorili da Lilly napusti njihovu vilu u augustu i da u novi stan povede sina Amadeusa, ali za ovaj plan nedostaje jedan sastojak. Novac za novi stan svoje supruge trebao bi osigurati Boris, no on novca nema jer je još u bankrotu prema odluci suda. Stanarina i stambeno osiguranje, koje je uobičajena mjera u zapadnoj Evropi, iznose na stotine hiljade eura. Taj novac Lilly Becker nema. Nema ga ni Boris.

-Neki prijatalji nude joj novac kako ne bi s djetetom završila na ulici – pišu njemački mediji.

Sve što Lilly Becker želi jeste napustiti zajedničku kuću i muža sklonom neodgovorom ponašanju. Ipak, put u novi život teži je nego što je zamišljala. Hoće li najpoznatija supruga u svijetu tenisa završiti kao beskućnica, biće poznato uskoro.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti