Šta se dogodi kada te neko blokira na Facebooku?

Piše: Redakcija

Facebook može biti dobar način komuniciranja sa prijateljima i članovima porodice, no, postoje situacije i u kojima ne želiš da te neko pronađe na Facebooku. Za takve situacije koristi se opcija blokiranja, no, često ne znamo šta to tačno podrazumijeva. Evo šta se dogodi kada tebe neko blokira na Facebooku:

– Tražilica – Kada te neko blokira, tvoje ime se više ne pojavljuje u rezultatima pretraživanja kod te osobe. Ovo funkcionira u oba smjera, ni tebi se neće pojavljivati ta osoba u tražilici.

– Lista prijatelja – Kada se nalaziš na nečijoj blok listi, ta osoba te neće moći vidjeti ni u listama zajedničkih prijatelja, isto tako ni tebi neće biti vidljiva ta osoba.

– Gledanje profila – Ukoliko nekoga blokiraš ili neka osoba tebe blokira nećeš moći vidjeti profil te osobe. Čak i ako imaš direktan link koji te vodi na taj profil, javit će se poruka kako tražena stranica nije pronađena.

– Facebook igre – Facebook blokiranje sprječava većinu interakcije, ali se ne primjenjuje na aplikacije koje uključuju igre i događaje, za takve stvari blokirana osoba će vam ipak biti dostupna.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti