Zaručnik princeze Eugenie u nemilosti kraljice: Hoće li dobiti titulu nakon vjenčanja?

Piše: Redakcija

Princeza Eugenie je kćerka princa Andrewa, odnosno kćerka trećeg djeteta kraljice Elizabethe i princa Phillipa. I dok je kraljica Elizabetha svom drugom unuku princu Harryju i njegovoj supruzi Meghan Markle, dodijelila titulu vojvode i vojvotkinje od Sussexa, isto se neće dogoditi sa zaručnikom princeze Eugenie. Naime, on će i dalje ostati  ‘gospodin Brooksbank’.

Prema navodima BBC-ja, princeza Eugenie može zadržati kraljevsku titulu nakon vjenčanja i bit će joj omogućeno uzimanje suprugova prezimena, no on navodno neće dobiti njenu titulu. Naime, Eugenie od rođenja ima titulu princeze od Yorka, a ona može odabrati da se odrekne svoje kraljevske titule. 

Slikovni rezultat za princess eugenie

Naime, s obzirom da nije toliko aktivna u obavezama kraljevske porodice i ne smatra se najvažnijim dijelom porodice, Eugenie ne mora pitati kraljicu Elizabethu za dopuštenje da se uda, kao što je to Harry morao nedavno. 

Ipak, kraljica bi mogla odlučiti suprotno i dodijeliti im titulu, no mnogi tvrde da se to neće dogoditi. 

Eugenie i njena starija sestra, princeza Beatrice, trenutno su devete i osme u redu za britansko prijestolje iza oca, princa Andrewa.

U nedavnom intervjuu za britansko izdanje magazina Vogue, 30-godišnja princeza Beatrice otkrila je kako je njoj i sestri često teško uskladiti njihovu svakodnevnu karijeru s dobivenom ulogom u kraljevskoj porodici.

Slikovni rezultat za elizabeth and prince andrew

Kraljica i sin princ Andrew

Pročitajte još