Bloger Gastroseksualac: Kuhaj brzo

Piše: Redakcija

Vrlo je teško ugoditi svima s hranom u našoj kući. Djeca bi standardno mogla doručkovati, ručati i večerati čokoladu, naravno nešto od čokolade dobro dođe i za užinu, a mi roditelji se trudimo da im nešto zdravo strpamo u stomak.
Najteže je kada ste cijeli dan proveli na poslu, a niste stigli jesti. Tražite po frižideru šta je najlakše i najbrže za pretvoriti u neki slastan obrok, ali osim sendviča ništa vam ne pada na pamet.

Evo recepta koji za 10 minuta možete pretvoriti u jedan fini kasni ručak koji vas neće mučiti tokom noći.

TJESTENINA S TUNJEVINOM

Potrebno vam je: tjestenina Penne, konzerva tunjevine, so, biber, kesica parmezana, pavlaka, kiseli krastavci i majoneza.

Tjesteninu stavite u slanu vodu da kuha, pratite uputstvo s pakovanja i skinite s vatre minutu ili dvije ranije. U zdjelu istresite tunjevinu i viljuškom je izgnječite na što sitnije komade. Dodajte tunjevini čašicu pavlake, kesicu parmezana. Uzmite dva srednja kisela krastavca i dobro ih isitnite i dodajte tunjevini, te dodajte još jednu čajnu kašiku majoneze. Sve zajedno dobro izmiješajte, posolite i pobiberite po ukusu.

Kada je tjestenina gotova, ocjedite je i vratite u šerpu u kojoj se kuha, te sve zajedno vratite na vatru. Dodajte tjestenini tunjevinu i sve zajedno nježno promiješajte. Pri serviranju možete posuti sušenim bosiljkom.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti