Tek sada je otkriveno zašto je Jerry Seinfeld odbio ponudu od 100 miliona dolara

Piše: Redakcija

Glavna zvijezda hit serije “Seinfeld”

Iako se serija “Seinfeld” godinama ne emitira još uvijek su među brojnom televizijskom publikom živa sjećanja na zgode otkačene grupe prijatelja. Dvoje od četvero najpopularnijih protagonista, Jerry Seinfeid i Julia Louis-Dreyfus, posvetili su se drugim projektima; Jerry showu “Comedians in Cars Getting Coffee” koji je doživio ove godine desetu sezonu, a Julia snimanju višestruko nagrađivane serije “Potpredsjednica”. No, javnost je tek nedavno saznala zašto je serija “Seinfeld” završena 1998., nakon devet sezona emitiranja. Naročito je publici zanimljivo čuti što je u vrijeme završetka snimanja serije ona bila najpopularniji show na TV-u i NBC je očajnički želio nastaviti njegovo snimanje. Zanimljivo, sada kada je prošlo mnogo godina od projekta i kada neki ljudi više i ne obavljaju funkcije koje su u to vrijeme obavljali, na površinu izlate novi detalji. Bivši izvršni producent NBC-ja, Warren Littlefield, otkrio je kako su Seinfeldu ponudili pet miliona dolara po epizodi, što je značilo da bi komičar zaradio više od 100 miliona dolara.

-To nije bila šala, nismo se zezali. Stavili smo na stol neviđenu ponudu. Ušli smo sa sumanutom sumom i samopouzdanjem da niko ne može odbiti takav novac – ispričao je Littlefield za Fox TV, dodajući kako je Sinfeld ponudu hladno odbio.

-Napravio je upravo to. Došao je do mene i rekao mi: ‘Nemam život, nisam oženjen, nemam djece’ –  kazao je Littlefield pojašnjavajući da je Jerryju privatni život bio mnogo bitniji  nego bilo kakva suma novca.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti