Svestrani ruski predsjednik: Vladimir Putin zaplesao na vjenčanju u Austriji

Piše: Redakcija

Ruski predsjednik Vladimir Putin zaplesao je u subotu s austrijskom ministricom vanjskih poslova Karin Kneissl na njenom vjenčanju održanom u vinogradu u Štajerskoj, održanom uz pojačane mjere sigurnosti.

Poziv ruskome predsjedniku na vjenčanje ministrice Kneissl i poduzetnika Wolfganga Meilingera izazvao je brojne negativne reakcije austrijskih  opozicionih stranaka, koje su podsjetile na rusku umiješanost u ukrajinski sukob.

Putin je na vjenčanje stigao s buketom cvijeća i u pratnji grupe kozaka koji su mladencima otpjevali tradicionalne kozačke pjesme, prenosi Reuters.

Fotografije prikazuju Kneissl (54) u dugačkoj “dindrlici” dok pleše i istodobno razgovara s Putinom u vinogradu na austrijskom selu blizu slovenske granice.

Među stotinu zvanica bili su i austrijski konzervativni premijer Sebastian Kurtz te njegov zamjenik s krajnje desnice Heinz-Christian Strache.

Poziv upućen Putinu iznenadio je mnoge u Beču i u Moskvi, osobito u trenutku kada između EU-a i Rusije vladaju zategnuti odnosi zbog ruskog pripojenja ukrajinskog Krima i ostalih pitanja.

Posmatrači vjeruju da je Putinov dolazak na vjenčanje znak jačanja veza između Rusije i Austrije nakon višegodišnjih napetosti zbog ukrajinske krize, piše dpa.

Oni koji poznaju Putina, tvrde da je mimo protokola vrlo opušten i jednostavan čovjek, koji između ostalog zna i dobro plesati. Ples je vjerovatno naučio u mlađim danima, dok je pohađao policijsku školu.

 

Pročitajte još