Zavirite u londonski dom Care Delevingne

Piše: Redakcija

Za novi broj magazina “Interior + Design” model i glumica Cara Delevingne je odlučila otvoriti vrata svog doma. Kada zbog poslovnih obaveza ne putuje cijelim svijetom, Engleskinja se povlači u svoj stan u zapadnom Londonu koji je uredio arhitektonski studio Waldo Works. Najupečatljiviji prostori su definitivno kućno kino, kao i kupaonica koja je u cijelosti obavijena freskom oblaka, a ova oaza manekenke smještena je u kući iz georgijanskog doba, kada je niknula čitava slavna četvrt Mayfair.

Svaka prostorija na drugačiji način reflektira ličnost i stil vlasnice – u trpezariji se oko drvenog stola nalaze dizajnerski stolovi u različitim bojama, a zid u dnevnom boravku obojen u edvardijansko plavu nijansu. Potpuna suprotnost ovim prostorijama, koje obiluju jarkim bojama, je garderoba manekenke u kojoj su komoda i ormari izrađeni od kombinacije dvije neutralne nijanse – boje svijetlog drva i sive, tek s pokojim bakrenim detaljem. Taj se prostor, baš kao i potpuno bijela prostorija koja je make-up zona, nalazi u privatnom dijelu stana. Bijelom su obojeni i zidovi u drugom dnevnom boravku u kojem pažnju privlači neonska zidna lampa “LOVE”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti