Uređenje doma: Podne lampe su u trendu

Piše: Redakcija

Način na koji osvijetlite interijer definirat će atmosferu i ugodnost boravka u tom prostoru. Nije svejedno postavljaju li se podne lampe, lusteri ili zidne lampe jer svaka vrsta rasvjetnih tijela na drugačiji način obasjava prostor. U trendu su različiti stilovi podnih lampi, od retro modela preko modernog industrijskog stila do klasičnijih salonskih primjeraka

Kako podići uređenje doma samo jednim detaljom? Dodajte podnu lampu u svoj prostor! Podne lampe su izvrsne za trpezarije, dnevne sobe i sobe za čitanje, za kućne urede, spavaće sobe i hodnike. Podne lampe ne zauzimaju mnogo prostora i izvrsna su zamjena za uobičajeni noćni ormarić – samo postavite svjetlo i ne treba vam sto.

Za šik i profinjeni osjećaj u interijeru zasigurno nećete pogriješiti ako se odlučite za lampe sa završnom obradom od: zlata, mesinga, bakra, srebra ili nehrđajućeg čelika. Bez obzira na stil uređenja vašeg doma, metalne svjetiljke će se uklopiti savršeno. Može to biti: rustikalni, moderni, savremeni, vintage, mediteranski…  Dizajn zavisi o vašim preferencijama, iako je iznimno popularan luk ili zakrivljena lampa na dugoj i visokoj nozi. Takva lampa je upečatljiva i izvrsna za stvaranje ugodnog ambijenta. Razmislite o različitim mogućnostima koje želite od lampe kako biste ju prilagodili prostoru i dodali mu stil.

Metal nije jedini materijal koji se koristi za podne svjetiljke, možete ga kombinirati s drvetom, betonom, kamenom i tkaninom. Ako je vaš interijer minimalistički, preferirajte minimalističku podnu lampu s betonskom podlogom i metalnom nogom plus sijalicom na vrhu. Mnogo je kreativnih i zanimljivih podnih lampi koje možete pronaći u trgovinama, odaberite onu koja vam se sviđa i učinite svoj dom upečatljiv. Mi vam donosimo nekoliko ideja koje vam mogu poslužiti kao inspiracija.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti