Uredite malo kupatilo: Inspiracija koja će vam pomoći

Piše: Redakcija

Rezultat slika za mala kupatila

Mali prostori nas uvijek tjeraju na kreativnost, jer sama činjenica da nam je na raspolaganju malo prostora za više različitih potreba, smanjuje se broj nepotrebnih stvari i smišljaju se prečice kako sve to ukombinovati, a da pri tome što ljepše izgleda. Manjak prostora u kupatilu ne znači da ne može biti lijepo i komforno, već naprotiv, moguće je postići ljepotu, udobnost a i funkcionalnost uz malo mašte i truda.

Planiranje renoviranja ili uređenja kupatila od nule zahtjeva da se novac potroši mudro, a da se od malo prostora stvori dovoljno lijepo i komforno kupatilo. Ukoliko se kreće od nule posebnu pažnju obratite koje boje ćete izabrati. Jedna od najboljih kombinacija jeste bijela od poda do plafona, ali sa detaljima u nekoj jakoj boji.

Srodna slika

Iskoristite ogledala da vizuelno proširite prostor, a ovalnim ili okruglim ogledalima dajete centralnu tačku u samom prostoru.Idealna kombinacija jeste ona bijele i svijetlo zelene, koje utiču na osjećaj čistoće, prozračnosti i komfora. Birajte također, zidne police koje se lahko montiraju a prostore za skladištenje ostavite otvorenima, jer se tako dobija utisak širine.

Srodna slika

Kod kupovine sanitarije birajte manju kadu ili tuš kabinu, lavabo neka ima ormarić umjesto postolja da bi se prostor ispod njega mogao pametno iskoristiti.

Rezultat slika za mala kupatila

Za kraj vam donosimo nekoliko savjeta kako da svoj prostor učinite većim.

Staklena vrata na tuš kabini daju iluziju o prostranosti, a idealan su izbor kaka oskudjevate s prostorom.

Prostor možete uštedjeti i kupovinom minijaturne wc školjke.

Svijetle i tople boje su odličan izbor, to važi i za zidove i za elemente.

Male prostorije su ugodnije ukoliko je druga polovina zida okrečena u pruge ili ukoliko ubacite neke police ili pak zavjesu.

Ugrađene police bi trebale da budu što bliže plafonu , jer je tako više prostora na raspolaganju.

Prvo sve isplanirajte i organizujte pa tek onda kupujte.

Ugaoni umivaonici su najbolje rješenje, jer se mogu staviti i u najmanja kupatila.

Ukoliko vam finansije dopuštaju postavite klizna vrata, jer daju dodatan prostor.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti