Interijer

Trpezarijski sto za dvoje

Nisu svi sretnici da žive u velikim stanovima i kućama, ali to ne znači da i mali prostor se ne može urediti funkcionalno i sa mnogo stila. Čak i u malim garsonjerama možete napraviti savršeno mjesto na koje ćete pozicionirati stol samo za vas dvoje. Mali trpezarijski stolovi za dvoje mogu biti postavljeni gotovo svugdje i savršeni su za uživanje parova u jutarnjoj kafi čaju, a ne smijemo zaboraviti ni romantičnu večeru. Mali trpezarijski stolovi također pružaju mogućnost da ih uredite s mnogo mašte.

Vrlo je važno imati na umu činjenicu da morate pametno birati namještaj za male prostore. Koliko god vam se sviđala neka sofa, ako ćete preskakati preko nje da biste došli do prozora, ona jednostavno nije izbor za vas. Tako je i sa stolovima. Ugao u dnevnom boravku, šank za doručkovanje u kuhinji, niša koja je prethodno zaboravljena, mali balkon ili hodnik sa svega nešto malo kvadratnih metara za stol montiran na zidnoj površini, zajedno sa dvije stolice, predstavlja praktično sve što je potrebno da nastane predivna trpezarija prepuna privatnosti i sjajno su rješenje za dodatnu uštedu prostora.

Ugao u dnevnom boravku, šank za doručkovanje u kuhinji, niša koja je prethodno zaboravljena, mali balkon ili hodnik sa svega nešto malo kvadratnih metara za stol montiran na zidnoj površini, zajedno sa dvije stolice, predstavlja praktično sve što je potrebno da nastane predivna trpezarija.