Kako mali prostor da učinite vizualno većim

Piše: Redakcija

Mnogi od nas imaju problem uređenja kada žive u malom stanu. Često su u dilemi kako sve smjestiti, a da izgleda barem vizuelno veće. Stanovi kao što su garsonijere mogu se urediti na zanimljiv način. Za vas smo pripremili nekoliko savjeta kako da svoj dom učinite vizuelno većim.

 

ULOGA NAMJEŠTAJA

Prostor u garsonijeri vrlo je vrijedan i zbog toga je potrebno biti kreativan. Ukoliko želite urediti vaš dom onda pronađite višenamjenski namještaj. Odličan izbor je tabure. Osim što ima funkciju sjedeće garniture, tabure može ujedno biti i vaš stolić za dnevni boravak. Komoda ili niski ormar, ako je postavljen između kuhinje i ostatka stana, može postati šank, odnosno, u kombinaciji s barskim stolicama kuhinjski stol.

Srodna slika

ZIDNI NAMJEŠTAJ

Zidovi često ostaju neiskorišteni dio prostorije. Kako bi maksimalno iskoristili prostor garsonijere, rješenje potražite u zidnim, visećim ormarićima, poput onih kakve imamo u kuhinji. Zidne ormare možete smjestiti iznad kreveta ili sjedeće garniture, iza vrata, u kupatilu iznad WC školjke ili po zidovima u hodniku, a ukrasite li neke od njih ogledalima, dobit ćete vizuelno veći i svjetliji prostor.

 

UKRASI

Osim što su ukras prozora te nas štite od sunca i znatiželjnih pogleda, zavjese mogu biti vrlo kreativan detalj u garsonijeri koji može imati funkciju pregradnog zida. Možete odvojiti kuhinju ili spavaći dio, što djeluje vrlo efektno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti