Kuhinje vole bakar

Piše: Redakcija

Bakar je metal momenta te izgleda lijepo bilo gdje u kući. Posebno dobro se uklapa u kuhinje. Njegov suptilan sjaj i topli tonovi odgovaraju uz tamne boje koje su popularne u dizajnu kuhinja, ali se odlučno slažu i uz svjetlije nijanse

MODERNO I RETRO

Bakar je prije nekoliko godina vraćen u fokus i to zahvaljujući industrijskom i vintage stilu. Zato, ukoliko želite spojiti moderan i retro dizajn te unijeti malo dinamike u prostor, bakar je odličan način za to. Unošenjem ovog metala u prostor kuhinja će i dalje ostati moderna i eleganta. Reflekcija svjetla daje posebnu čar i dubinu, ali i pruža dodatni sjaj.

Jedno je sigurno, bakar će savršeno odraditi svoju ulogu u kuhinji i dati joj moćan izgled.

DETALJI

Bakreni detalji u domu su dobar način da istaknete sjajne elemente. Njegova ljepota se ogleda u tome da ima patentiran izgled i da će jednako lijepo izgledati sada, ali i u budućnosti. Lustere u kuhinju i trpezariji mnogi dizajneri koriste u kombinaciji sa raznim materijalima i bojama zidova te tako ističu  prirodnu ljepotu bakra.

BAKARNO POSUĐE

Bakarno posuđe za kuhanje oduvijek je bilo cijenjeno zbog svoje funkcionalnosti, ali i vrijednosti. Dodavanjem ovakvog posuđa u bilo koju kuhinju postići će se klasična, svevremenska vibracija. Osim toga, šerpe, tave, i sva pomagala za kuhanje od bakra su skoro pa neuništiva, i stoga u njih vrijedi investirati.

SAVRŠEN METAL

Bakar je oduvijek bio savršen metal za vodovodne materijale. U prošlosti se koristio za odvode i cijevi, a danas se može pronaći u fino ispoliranim česmama. Posebno dobro izgledaju bakreni sudoperi koji se mogu naći u različitim oblicima.

Također, danas su veoma popularne i bakarne stolice za trpezariju koje se odlučno uklapaju u svaki prostor.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti