Interijer

Minimalistički stil

Jednostavne linije i prirodni materijali

Minimalistički stil je dizajnerski pristup koji dopušta izbor minimalne količine namještaja, boja, tekstura i oblika u prostoru. Ovakvi interijeri osim što izgledaju lijepo i skladno, ujedno su u potpunosti funkcionalni, samo je bitno ispravno podijeliti prostor. Odlikuje ga jednostavnost, prirodni materijali i pravilni geometrijski oblici. Cilj je stvaranje uređenog prostora s jednostavnim linijama i  malo detalja.

Nije nužno da cijeli stan uredite u ovom stilu, ali minimalistički dnevni boravak je uvijek dobra ideja. Minimalizam će učiniti da vaša soba izgleda profinjeno, a ujedno će vam omogućiti komfor te učinit da prostor izgleda prostrano.  Bitno je da se riješite glomaznog namještaja. Niži komadi će otvoriti prostoriju, a ukoliko su u pitanju jednobojni komadi u jarkim tonovima, oni će biti sami po sebi dekoracija.

Imajte mjeru

Iako je akcenat na detaljima, najčešće greške koje se prave kada se dom uređuje u ovom stilu je da će često pretrpa suvišnim sitnicama. Osim što će višak stvari učiniti da vaš stan djeluje zatrpano, također će skupljati bespotrebnu prašinu. Ako ste baš veliki ljubitelj detalja, imajte mjeru. Izaberite jedan kvalitetan koji će unijeti posebnost i razbiti jednoličnost. U ovom stilu posebno će uživati osobe koje vole red i čistoću.

Pratite nas na društvenim mrežama