Interijer

Pogledajte imanje nekadašnje prve dame Jackie Kennedy

Nekadašnje imanje na kojem je živjela Jacqueline Kennedy Onassis sada se prodaje za 65 miliona dolara. Red Gate farma, privatno je utočište ove porodice na poznatom otoku Martha’s Vineyard, u Massachusettsu. Proteže na 340 jutara, uz više od kilometra uz pogled na oceana koji ostavlja bez daha. Kupila je imanje 1979. godine za milion dolara, a prije toga bilo je farma ovaca. 

– Prije četrdeset godina moja se majka zaljubila u Martha's Vineyard. Kada je pronašla farmu Red Gate bio je to savršeni primjer i njenog romantičnog i pustolovnog duha. Pješčane dine, ribnjaci i valovita brda Aquinnaha, pružili su joj priliku da stvori svijet u kojem bi mogla biti blizu prirodi, blizu svoje porodice i prijatelja, i što je najvažnije, blizu svojih voljenih knjiga – rekla je njena kćerka Caroline Kennedy.

Imanje Jackie Kennedy Red Gate Farm

Za najmlađe članove porodice izgradila je kućicu na drvetu, piše CNN. 

– Ti unuci sada su odrasli i vrijeme je da mi slijedimo majčin primjer i stvorimo sami svoje svjetove. Nadamo se da će nova porodica cijeniti ovo mjesto kao što smo i mi, naše tri generacije. Uzbuđeni smo zbog novog poglavlja koje mu slijedi –  rekla je. 

Arhitekt Hugh Newell Jacobson dizajnirao je glavnu i gostinjsku kuću 1980. godine. Okoliš je dizajnirala Rachel Bunny Mellon, koju je unajmila i za uređenje vrta Bijele kuće dok je bila prva dama. Kuća je renovirana 2000. godine a na tom je projektu radila Deborah Berke, dekanica sa Univerziteta Yale. Svaka prostorija, osim terpezarije, ima pogled na Atlantski ocean. Do 1981. godine završila je glavnu kuću sa pet soba i gostinjsku kuću, dvokatnicu. Bivša prva dama i njena porodica u imanju su uživali 40 godina.  Na imanju je i veliki bazen, teniski teren. Sljedeći sretni vlasnik ovog predivnog imanja sigurno će se osjećati kao dio kraljevske porodice. Imanje se prodaje preko Christie’s International Real Estate.

Foto: CHRISTIESREALESTATE.COM

Pratite nas na društvenim mrežama