San na visokoj nozi

Piše: Redakcija

NOVA POSTELJINA

Ako vam je dosadio izgled vaše spavaće sobe i želite da je osvježite, ali ipak ne želite previše da ulažete, sigruno je da je najjednostavnije rješenje nova posteljina! S malo uloženog truda i troška napravit ćete promjenu vrijednu pažnje.

Spavaća soba je posljednje mjesto u koje ulazimo prije spavanja, pa sigurno i da ne treba naglašavati koliko je važno da ona bude ugodna. Važno je da se nakon napornog dana veselite „sastanku“ s krevetom i svojoj maloj oazi mira. Zbog toga, posteljina koju birate neka bude odgovarajuća jer ona može utjecati na raspoloženje.

 

MATERIJAL ZA ZDRAVO SPAVANJE

Veliki je izbor posteljina – od pamučnih, svilenih, lanenih, krep. No, svi ti materijali često su pomiješani sa sintetičkim kako bi bile dugotrajnije. Ipak, najbolji odabir za ugodno i zdravo spavanje je posteljina od čistog pamuka. One su pogodne za svako godišnje doba te se lako održavaju i peglaju. Velika prednost pamuka je što je ugodan za kožu i diše pa se nećete znojiti. Odabir prave posteljine bitan je i zbog toga što je ona u direktnom kontaktu s kožom tijela i lica. Svakako kod kupovine nove posteljine, obratite pažnju na tkanje – što je gustoća tkanja veća, to su plahte i jastučnice mekše.

Važno svojstvo pamučnih posteljina je što se održavaju pranjem u veš mašini te im ne morate posvećivati posebnu pažnju.

 

Dobar izgled kreveta osigurat će idealan raspored jastuka prema veličini kreveta, a bitno je i kako slažete posteljinu

BOJE POSTELJINE

Kod kupovine posteljine vodite se već preovladavajućim bojama u prostoriji. Na taj način ćete postići harmoniju u interijeru te dobiti ono što želite. Danas je moguće pronaći mnogo vrsta posteljina, različitog dizajna i boja. Ipak zapamtite da i boja i dizajn snažno mogu utjecati na raspoloženje, tako da prilikom kupovine razmislite i o tome.

Tamnije posteljine poželjnije su u većim spavaćim sobama koje imaju svjetlije zidove, dok je bijele dobro kombinirati gdje dominiraju tamni detalji. Svijetle posteljine djeluju svježije te će vam pomoći da se opustite i naspavate.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti