Stvorite deset novih kvadrata u stanu

Piše: Redakcija

Vrlo lako i najmanji stan možete pretvoriti u prijatno mjesto za život, i to ako samo primijenite nekoliko sjajnih ideja za uređenje. Uz jednostavne trikove možete stvoriti deset novih kvadrata i tako povećati dom

Ogledalo

Ako jedan zid doma prekrijete ogledalom, stvorit ćete izgled šireg prostora. Zbog refleksije ogledala učinit će vam se da imate dvostruko veći stan. Također, uz nekoliko atraktivnih detalja kao što su biljke, ukrasi ili okviri mali stan će biti ugodniji za život.

Zidne police

Odličan način da iskoristite prostor koji je prazan su zidne police. Iako se najčešće koriste za knjige i detalje, mogu poslužiti i kao dodatni prostor za skladištenje. Ukrasne kutije koje ćete napuniti stvarima možete odložiti na njih i dobiti odličnu dekoraciju.

Namještaj ispod kojeg možete sakriti stvari

Namještaj ispod kojeg možete sakriti stvari može vaš životni prostor učiniti većim. Tako naprimjer, u trpezariju možete staviti stolice bez naslonjača i spremiti ih ispod stola kada ih ne koristite.

Namještaj koji će vam osigurati dodatni prostor

U manjim stanovima uvijek nedostaje prostora za odlaganje sitnica. Taj problem možete riješiti ako birate namještaj koji će vam osigurati dodatni prostor. To mogu biti kreveti s ugrađenim ladicama, umjesto stolića kupujte korpe sa poklopcima, ili sofu sa sandukom. Najvažnije je da stan ne izgleda pretrpano jer na taj način dodatno smanjujete prostor.

Boje

Izbor boja može biti presudan za izgled malog stana, a vizualno će izgledati veći ako odaberete namještaj ili boju zidova u svjetlijim bojama. Važno je i da znate da će tamne boje dati suprotan efekat.

Pročitajte još