Interijer: Boje karamele za toplinu doma

Piše: Redakcija

Dolaskom hladnijih dana, dom postaje naše utočošte, pa ga nastojimo pretvoriti u ugodno mjesto, gdje je pravi užitak provoditi vrijeme. Upravo zbog toga, veoma su bitne boje koje unosimo u interijer. Tamije nijanse u ovo doba godine su najugodnije, ali i najzastupljenije, jer zbog topline kojom zrače, smatraju se bojama jeseni i zime. Ljudi ih često doživljavaju kao prirodne, konvencionalne i prizemne boje, iako određene nijanse mogu djelovati izuzetno sofisticirano. Osim što će unijeti poseban ugođaj, daju i osjećaj smirenosti, ali i posebnu toplinu, stabilnost i snagu istovremeno. Ovakve boje dat će i jedinstven pečat vašem životnom prostoru. Osim toga, dom opremljen u ovakvim nijansama sigurno neće proći neprimjećeno.

Paleta toplih tonova zaista je bogata. Od sočne karamele, svjetlijih tonova lješnjaka, pa sve do dubokih nijansi tamne čokolade.  No, za koju god da se odlučite, sigurno nećete pogriješiti. Naime, prirodni materijali u ovim bojama djeluju zaista luksuzno, ako im još dodate i poneki zlatni detalj elegancija u vašem domu je zagarantirana. Ove sezone, tople nijanse su se našle i na rasvjetnim tijelima, a posebno dobro će izgledati na lampama i lusterima u kuhinji i trpezariji.

Kada je riječ o materijalima, osim smeđe kože koja se često koristi za garniture i stolice, popularan je i baršun koji može zaokružiti cijeli stilski izražaj. Zanimljivo da boje poput ovih odlično izgledaju i u kombinaciji s tamnim drvetom ili mramornim uzorcima. Ako, možda, ipak želite da ih spojite sa nekim drugim, dobro je da znate da se smeđa odlično slaže s narančastom i zelenom, dok svi topliji tonovi dobro izgledaju i u kombinaciji sa bijelom, ljubičastom i žutom bojom. Jastuci, okviri za slike ili neki drugi simpatični detalji u nijanasa poput tamne čokolade ili lješnjaka unijet će jesen u dom i zamirisati na plodove omiljenog godišnjeg doba, ali i stvoriti pravu porodičnu atmosferu.

Ove jeseni se odvažite te uz ove boje prigrlite stil kojim progovara vaš karakter i stvorite samo svoj kutak. Budite spremni i da spojite nespojivo i uživate u toplini svog doma.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti