Interijer: Komadi namještaja koji će tek ući u domove

Piše: Redakcija

Dizajneri u usponu bili su istinske zvijezde nedavno završenog Stockholm Design Weeka. Od svjetiljke izrađene od materijala obično rezerviranog za kuhanje, do kolekcije industrijskih prostirki atraktivnog dizajna, činili su prikazane kolekcije. Izdvajamo vam najzanimljivije koje će sigurno zavladati u uređenju interijera, naročito jer dolaze iz prepoznatljive škole, štokholmskog dizajna.

Britanski dizajner Lewis Power ne nosi bez razloga titulu “Zvijezda u usponu. Jednu od prikazanih svjetiljki, koja će sigurno dominirati trendovima ove godine, izradio je od lijevanog željeza u saradnji s Anthonyjem Forsythom.

Dis kolekcija prostirki za pod, dizajniranih u gradijentnim bojama nadahnutim ranim svjetlom i jutarnjom izmaglicom firme “Vera & Kyte za Heymat”, također su novina u interijer ponudi. Posebnim ih čini još i činjenica da su izrađene od 50 posto recikliranih  plastičnih boca, te da se mogu prati strojno.

Anna Maria Ofstedal iskoristila je maksimalno prirodu prilikom dizajniranja svoje Uben kolekcije vaza, čiji izgled odaje kao da su u pokretu 

Fleksibilnost vlada u ovom ovalnom i u nekoliko sekcija podijeljenom komadu namještaja koji je Andrés Nilson dizajnirao za “Lammhults”. Nilson je jedan od pet studenata koji su dobili priliku sarađivati s ovom prestižnom skandinavskom firmom nakon pobjede na konkursu 2016. godine. Spoj stolova, niskih i visokih s naslonom za ruku, osnovne su karakteristike “Teius” sjedeće garniture s aluminijskim osnovama.

Koja je funkcija klupe u parku i ko su njeni korisnici? Tako pita Gabriel Giacometti sa svojom klupom Symbiotic, koja poziva na međusobnu interakciju između ljudskih i neljudskih vrsta, poput biljaka, insekata, drveća ili stijena. Završena antičkom japanskom tehnikom gorenja Shou Sugi Ban, čvrsta klupa od borovog drveta ima utisnutu desnu prednju nogu kvarcne stijene koja pripada Änggårdsbergen prirodnom rezervatu i ovdje je prikazana prekrivena mahovinom.

Vintage avanturistički stripovi nadahnuli su seriju keramičkih vaza “See To Later Alligator” od Tovea Blancka. Motivi se nanose premazom boja i prozirnom glazurom 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti