Interijer: Najbolji besplatni programi za uređenje doma

Piše: Redakcija

Znamo da je najbolje angažirati majstore interijera koji će vam pomoći u pornalasku najboljeg rješenja za uređenje doma, međutim, njihove usluge koštaju, a nemaju svi budžet za savjetnike ovog tipa. Zato smo vam odlučili pomoći, te smo pronašli besplatne online virtualne programe za planiranje i dizajniranje životnog prostora. Možete ekperimentirati sa stilom, izgledom, bojama…, i što je najbolje od svega, ni za jedan ne trebate izdvojiti nijednu marku

Design A Room

Armstrong ima sjajan 3D virtualni program koji vam omogućuje da probate različite kombinacije boje parketa, ormarića, plafona, zidova, pa čak i radnih ploča, sve iz udobnosti svog doma. Ovaj alat za dizajn interijera je za one koji projektiraju dizajn sobe i žele vidjeti rezultate prije realizacije! Najbolja stvar kod ovog besplatnog online 3D alata je mogućnost da saznate informacije o proizvodima prije nego što ih kupite. Armstrongova biblioteka podnih i zidnih elemenata nudi edukaciju o proizvodu. Naprimjer, pri odabiru kupaonice, u napomeni se navodi da se parket ne preporučuje za primjenu u kupaonici. To omogućuje korisniku dobivanje realnije slike, a ne samo slaganje prostorije koja izgleda cool, ali nije funkcionalna!

 

Homestyler

Ovaj program je lak za korištenje. Da bi napravili tlocrt, jednostavnim klikom miša stvarate, određujete dimenziju, pa čak pravite i kose zidove unutar svog dizajna. Nudi vam se veliki izbor vrata i prozora i ne zahtijevaju prethodno znanje o vrstama, razmacima i slično.

 

Sweet Home 3D

Ovaj 3D vizualni program idealan je za sve one koji žele više mogućnosti prilagodbe od prosječnog programa za planiranje interijera. Online program je besplatan uz registraciju. Izgled doma ćete isplanirati kroz četiri dijela: 1.) Katalog namještaja u gornjem lijevom kutu vam omogućuje brz odabir komponenata po imenu. Slično kao kod Windows Explorera, navigacijsko stablo omogućuje vam da povučete i ispustite komponente direktno u tlocrt. 2.) Tlocrt pokazuje u 2D obliku u kojem su smješteni zidovi, prozori, vrata i namještaj. 3.) 3D prozor prikazuje vaš plan u 3D modu odmah nakon promjena u tlocrtu. 4.) Konačno, popis elemenata namještaja prikazuje dimenzije, veličinu itd., svake od komponenti. Ova opcija je važna jer će vam pomoći da postavite namještaj u tačnoj veličini koja vam je potrebna. Bonus ovog programa omogućuje vam prilagođavanje 3D modela namještaja, ako u ponuđenom katalogu ne možete pronaći ono što vam je potrebno.

 

RoomSketcher

U ovom online programu možete nacrtati samo jednu prostoriju ili odmah cijeli stan. Cijeli proces se radi na principu drag-and-drop. Dolazi s velikom kolekcijom postojećih modela namještaja koji jednostavno odvučete na poziciju u planu te tako vrlo lako možete namjestiti prostor po svojoj želji, promijeniti raspored namještaja i na kraju snimiti 3D slike prostora.

 

3Dream

Čini planiranje i uređenje vašeg prostora vrlo jednostavnim. S velikom ponudom modela, tekstura i materijala u galeriji možete lako stvoriti odličan 2D i 3D dizajn sobe te ga podijeliti sa svojim prijateljima.

 

SmartDraw

Riječ je o paketu programa za vizualnu grafiku i prezentacije. Grafički izbor uključuje grafikone i grafove, kao što su graf projekta, rokova, marketinške karte i dijagrami toka. Pod dijagramima toka možete naći tlocrte i pojedinačne planove soba.

Ovaj program vam omogućuje dizajn, prilagođavanje i prezentaciju crteža na početnom i profesionalnom nivou. Koristite ovaj program za planiranje uredskog prostora, apartmana, pojedinačne sobe, pa čak i cijelih spratova zgrada. SmartDraw je idealan za pojedince ili kompaniju koja ne želi potrošiti puno na programe za dizajn prostora. Program nudi besplatno probno razdoblje, a ako ste zadovoljni možete kupiti cijeli program.

 

Small Blue Printer: Garden Planner

Obradili smo najbolje besplatne online vizualne programe za postavljanje tlocrta, namještaja i dekora, ali šta s vrtom? Od kreatora Floor Planner-a dolazi Garden Planner, alat za online dizajn vrta koji vam omogućuje da odaberete krajolik i dizajnirate njegov izgled.

Slično skiciranju tlocrta, planer vrta vam omogućuje dizajniranje i postavljanje zidova, namještaja i biljaka, sve u jednom radnom prostoru. Kliknite na komad namještaja kako bi vidjeli njegove dimenzije i boju, te ih zahvaljujući izborniku boja i nijansi prilagodite dizajnu dekoru vašeg prostora u vrtu.Postavite puteljke, ograde, vodene elemente i biljke u izgled koji će predstavljati vašu viziju, ili ga samo koriste za razradu ideja i zabavu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti