Ne plašite se boje fuksije 

Piše: Redakcija

U ormaru ste do sada imali torbu, haljinu, naušnice ili neki drugi detalj u boji fuksije, ali nikada niste namještaj u toj boji. Ove godine boja fuksije je must have u uređenju interijera, i uistinu kada pogledate komade namještaja i asesoare za dom u ovoj boji, nemoguće je ne zaljubiti se u nju.

Ovu boju naročito možete implementirati u dnevnom boravku i dječijim sobama, ali nemojte podcjenjivati ni kuhinju. Dovoljno je da samo jedan dio kuhinje bude u ovoj boji, i već ste postigli odličan efekat.

Prije 20 godina boja fuksije je uglavnom bila prisutna kao boja na zidovima, dok je danas sasvim normalno da u ovoj boji vidite cijeli ormar. Međutim, ono što je uvijek važilo za ovu boju je to da se treba dozirati, dakle ona nikada ne treba dominirati prostorom, jer kad biste joj dali tu funkciju bez sumnje biste dobili kičast dom. Zato se držite zlatnog pravila; umjesto da dominira interijerom, neka bude prisutna u manjoj mjeri i izvrsno će naglašavati ono što želimo istaknuti u interijeru – neki dio zida, kut, zidnu oblogu, podove, ležaj… Tako ćete postići i željenu atmosferu, prije svega optimizam, odvažnost, svježinu, neobuzdanost, vedrinu… Fuksijom u domu jednostavno želite potaknuti na pozitivne misli i pristup životu.

Zamka u koju se mnogi boje upasti, pa stoga mnogo i ne koriste ovu boju je, s kojim bojama je upariti. Fuksija se savršeno slaže s bijelom, crnom i sivom bojom, s mornarsko i kobaltno plavom, svijetlo, pistacio zelenom, senf zelenom i zlatnom bojom. Također dobro funkcionira s hladnim nijansama ljubičaste boje. Kada se pravilno kombinira s drugim bojama, uzorcima i materijalima fuksija neće interijer učiniti vedrijim, nego i elegantnijim i ženstvenijim. Naprimjer, s mramorom, betonom, baršunom, zlatnim i srebrnim premazima.

Savjet plus

Najbolji način za uvođenje fuksije u interijere je preko dekorativnih elemenata; ukrasni jastučići, dekice, prekrivači, zavjese, tegle za cvijeće, vaze ili pak manji komadi namještaja poput zidnih polica, taburea, samo jedne stolice koju ćete staviti u hodnik ili spavaću sobu, stalak za kišobrane ili novine… Tepih i posteljina u ovoj boji također su dobra opcija. Kada je riječ o namještaju većih dimenzija poput ormara, kreveta ili sjedeće garniture, dizajneri savjetuju da samo jedan takav komad namještaja bude u prostoriji.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti