Interijer

Vrt je mjesto za savršen odmor

Proljeće je stiglo i oni koji imaju sreću da žive u domovina s vrtovima, vjerovatno lakše podnose i dane izolacije. Ako ništa drugo barem mogu popiti svoju prvu jutarnju kafu uz neodoljiv miris cvijeća, trave i cvrkut ptica. No, vrt traži i da se uređuje, stoga vam donosimo pet trendova koje možete primijeniti u proljetnom makeoveru

 

1. Mali vrtovi

Ukoliko imate veći vrt, a želite urediti manji prostor za sjedenje, poslužite se drvećem, živicom ili biljkama u lončanicama kao pregradama.

2. Vertikalni vrtovi

Vertikalni vrtovi izvrsno su rješenje za manje vrtove, terase i balkone, jer ne zauzimaju mnogo prostora. Posebno atraktivno izgledaju vertikalni vrtovi sa sukulentima.

3. Eco uređenje vrtova

Biljke koje je potrebno manje zalijevati (poput kaktusa i sukulenata) štede vaše vrijeme i novac. Za upečatljiv učinak, možete im dodati razne prirodne elemente poput šljunka ili većeg kamenja.

4. Vodeni elementi

Vodeni elementi oživljavaju svaki vrt i vrlo su popularni među dizajnerima koji preferiraju eco vrtove. Fontana na fotografiji sakuplja vodu u posudu te pomoću pumpe voda neprestano cirkulira cijelim sistemom.

5. Od vrta do stola

Jedan od naših favorita u trendovima uređenja vrtova svakako je jestivi vrt, odnosno vrt s gredicama za uzgoj povrća i začinskog bilja. I u najmanjim vrtovima može se pronaći mjesto za uzgoj jestivih biljaka, bilo da je riječ o drvenim sanducima ili čak loncima.