Urediti sobu tinejdžera ne mora biti nemoguća misija

Piše: Redakcija

Kad djeca prestanu biti djeca i uđu u zahtjevnu tinejdžersku dob, veliki je izazov roditeljima kako se nositi s njihovim prohtjevima čak i kad je riječ o uređenju njihovih osoba. Sada, kada više nisu mali i konačno imaju svoju sobu, svoje kraljevstvo, pitanje je kako je urediti. Ovaj zahtjevni zadatak ne možete prepustiti samo njima, jer će oni sigurno zapostaviti radni prostor i prostor za proučavanje te dati prednost drugim „važnim stvarima“, poput kompjutera za videoigre i slično. Ipak, treba imati na umu da je to i dalje njihov mali kutak, pa u nekim aspektima napraviti ustupke.

 

 

Prostor za vašeg tinejdžera, bilo djevojčicu ili dječaka, mora, prije svega, biti funkcionalan, ali i isticati određeni stil. Zato dopustite svom djetetu da se odluči za boju, suptilno im sugerirajući koje su odgovarajuće boje za zidove, posteljinu, tepih itd. Ako imate bilo kakvih dilema u vezi s tim, konsultirajte se s nekim majstorom za uređenje interijera, a na kraju, uvijek imate i google.

 

Mogućnosti su gotovo neograničene. Od jednostavnijih do stvarno fino uređenih soba za tinejdžere. Predlažemo da razmislite o nekoliko opcija prije nego što se odlučite za samo jednu. Soba za tinejdžere može biti u modernom stilu, minimalistička, s neonskim osvjetljenjem, industrijskog tipa ili tematskim poput sportskog ako se, naprimjer, dijete bavi fudbalom. U sobi mora biti dovoljno polica za trofeje i druge nagrade, koje će eventualno osvojiti.

Svaki hobi ili interes vašeg djeteta može biti inspiracija za uređenje njegove sobe. Ako se bavi muzikom, gramofonski zapisi na zidu, posteljina s notama ili uzorcima klavira, tepih u obliku zvučnika…, mogu biti sjajni dodaci koji će interijer učiniti jedinstvenim. Voli li vaš tinejdžer fotografiju, njegovu sobu možete ukrasiti djelima nekih od najboljih fotografa i slično.

Također, ljubitelji životinja mogu koristiti ovu temu za ukrašavanje djetetove sobe – životinjski otisci u različitim oblicima, poput zavjesa, prekrivača, vitraža, jastuka i drugih ukrasnih detalja.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti