Mali trikovi za uređenje doma: Limunom uklonite mirise iz mikrovalne

Piše: Redakcija

Iako možda mislite da ste postale prave majstorice kad je riječ o uređenju doma, ali i čišćenju kuće i namještaja, vjerujte, uvijek postoje trikovi koje ne znate, a zahvaljujući kojima će vaša kuća zablistati. Otkrivamo vam neke:

 

Ne ispirajte odmah deterdžent!

Da biste očistili kadu, ne ispirajte deterdžent nakon minutu ili dvije, pustite ga da odstoji pet, šest minuta, jer će tek tada razgraditi prljavštinu i ubiti bakterije. Tamo gdje su vam naslage veće, koristite grublju četku, ali ne i abrazivno sredstvo za čišćenje. U područjima s tvrdom vodom koristite sredstvo za čišćenje kamenca, posebno oko slavina. Ostavite da odstoji preko noći. Ako je kada jako prljava, napunite je toplom vodom, dodajte nekoliko kašika biološkog praška i ostavite da se natapa preko noći. Isperite dobro.

 

Limunom uklonite mirise iz mikrovalne

Da biste uklonili mirise i ublažili osušene mrlje iz mikrovalne, dodajte nekoliko kriški limuna ili nekoliko kašika sirćeta u zdjelu s hladnom vodom, pazeći da posuda ne bude napunjena više od pola. Zagrijte smjesu u mikrovalnoj da voda proključa i prozori ne postanu zapareni. Sve ostavite otprilike 15 minuta prije otvaranja vrata. Obrišite suhim upijajućim kuhinjskim papirom. Ukoliko imate kombinirane mikrovane pećnice, koristite specijalizirani sprej za čišćenje. Staklo očistite mješavinom pola sirćeta i pola vode, a zatim osušite čistim papirom.

 

Šećerom protiv laka za nokte

Mnoge žene znaju kakva je muka ukloniti lak za nokte koji se slučajno prolio po podu. Na Facebooku je jedna korisnica u grupi Mrs Hinch Made Me Do It otkrila kako je trik za rješenje problema uz pomoć šećera naučila promatrajući trgovce u kozmetičkoj prodavaonici u SAD-u.

– Danas sam bila u shoppingu u Ulti i prodavačica je prolila lak za nokte. Odmah je počela sipati šećer na mrlju. Jeste li znali da se zbog šećera lak pretvara u grudvice i da ga odmah možete pomesti s poda? Ne trebate ribati.

 

Ne bacajte plastične boce, koristite ih za palačinke

Stare plastične boce su odlične za pripremu palačinki. Stavite sve sastojke u bocu, dobro promućkajte pa izlijte dio smjese u vruću tavu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite smjesu. Vidjet ćete, neće biti prljavog suđa.

Koristite ih i kao kalup za izradu keksa, tako što ćete prerezati bocu po širini koja vam odgovara, te njome, umjesto s klasičnim kalupima, oblikujte tijesto.

Pročitajte još