Sedam ideja za originalne tegle za cvijeće

Piše: Redakcija

Za one koji se bave uzgojem cvijeća, izrada ukrasnih tegli za cvijeće može biti zabavan i jednostavan način provođenja slobodnog vremena. Materijali i alati su svima lako dostupni, potrebno je malo strpljenja i truda, kako bi pretvorili posudu za cvijeće u pravo remek djelo

 

  1. Stari čajnik ili šoljice 

Kao stvoreni za minijaturni vrt! Na dnu je potrebno napraviti rupice za drenažu, kako bi voda mogla otjecati. Šoljice su uglavnom za sadnju sukulenata ili kaktusa, te su idealne za prozorske daske. Čajnici su za veće biljke koje se neće previše širiti.

 

  1. Stara obuća 

Neuobičajena, ali simpatična vrsta ukrasne posude za cvijeće. Idealni su za one kojima nedostaje dovoljno prostora u vrtu, a u isto vrijeme, mogu iskoristiti maštu za kreiranje novog prostora za bilje!

  1. Limenke i plastične boce 

Posude za cvijeće od limenki i plastičnih boca imaju nekoliko prednosti: rješava se ekološki problem na lokalnom nivou, čime se smanjuje plastični i metalni otpad, zadržava se vlaga te nije potrebno često zalijevati, a lagano je za premještanje u odnosu na teške keramičke ili glinene posude.

  1. Posude za cvijeće od pletenog materijala

Kako posude za cvijeće ne moraju biti nužno i posude, za ovakvu vrstu ideje treba malo više kreativnosti. Jedna od ideja može biti i stara pletena torba ili košara koja više ne služi svojoj svrsi.

  1. Stare automobilske gume kao posude za cvijeće 

Stare automobilske gume mogu se pretvoriti u velike ukrasne tegle za cvijeće na otvorenom. Idealne su za biljne vrste kojima je potrebnije više prostora te za uzgoj bilja u uzdignutim gredicama. Gume je dovoljno obojiti bojom i ukrasiti zanimljivim uzorkom!

Cvijetnjak od starih guma / Vrt | Uredi svoj dom

  1. Betonska posuda za cvijeće 

Za izradu betonske posude potrebno je uložiti više truda i vremena. Betonsku smjesu potrebno je pripremiti, uliti u željeni model i postaviti posudu za cvijeće. Nakon nekoliko dana, betonska je posuda gotova! Posude možete obojiti, ostaviti u postojećem stanju ili oblijepiti kamenčićima.

  1. Drvene posude za cvijeće 

Prirodni materijal je definitivno najbolji izbor za sadnju cvijeća. Drvene kante, stari panj, palete ili sanduci mogu poslužiti kao posude za cvijeće. Zbog prirodnog izgleda, odlično će se uklopiti u svaki vrt, kojeg će još dodatno i uljepšati.

Kako očistiti posude za cvijeće od terakote | Vrtlarica

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti