Od spavaće sobe napravite oazu mira

Piše: Redakcija

Spavaća soba je oaza mira i vaše sklonište, pa se zbog toga potrudite da je uredite u stilu koji vam odgovara. Bilo da ste već odabrali stil ili ćete pustiti mašti na volju, donosimo vam nekoliko savjeta i primjera koji će vam biti od koristi da stvorite privatni raj.

 

Ako ste ljubitelj francuskog stila i pariskih šik stanova, dodajte svojoj spavaćoj sobi dašak tog stila. Počnite s kristalnim lusterom, probajte koristiti taft i baršun, te svilu. Krevet svakako obložite svilenim plahtama, te dodajte velike jastuke. Zavjese neka budu ukrašene različitim vezovima. Završite uređenje svog luksuznog stana s francuskim namještajem i dodacima. Potražite noćne ormariće, komode, ogledala. Nemojte zaboraviti napraviti sebi mjesto za sjedenje, gdje ćete uživati sa svojim partnerom ili uz dobru knjigu.

 

Ako je šarmantni primorski stil vaš odabir, stvorite sebi mirnu oazu u kojoj ćete se svakodnevno osjećati kao da ste na godišnjem odmoru. Soba inspirirana morem. Okrečite zidove sobe bijelom, bojom pijeska ili blijedoplavom. Potražite jednostavan krevet kojem je osnovica od metala ili od jelovine, dodajte dva noćna ormarića jednostavnog dizajna bijele boje. Svakako stavite snježno bijele plahte i posteljinu. Dotjerajte svoju sobu u ovom stilu, dodajući namještaj inspiriran prirodom.

 

Dodajte i ormare, te komode jednostavnih oblika i blagih boja. Uklonite stare i velike tepihe. Umjesto velikih tepiha koristite stazice ili samo obični drveni pod. Na prozore stavite lanene zavjese, bijele ili prirodne boje lana. Svakako stavite i stolicu za čitanje.

No, ako više volite sofisticirani izgled penthousa, nabavite krevet s platformom, dodajte nekoliko staklenih noćnih ormarića s odgovarajućim parom lampi. Krevet presvucite neutralnim i hladnim bojama. Odaberite namještaj oštrih linija te svakako dodajte modernu skulpturu, te nekoliko slika apstraktne umjetnosti.

Azra savjetuje

Kako temeljno očistiti ogledala

Volimo ogledala u svim njihovim ulogama; kao dekorativni predmet ili pomoć u vizuelnom povećanju prostora ili predmet bez kojeg ne možemo kada se spremamo za izlazak. Naravno, volimo i kada su blistavo i besprijekorno čista. Zato vam u nastavku donosimo način čišćenja kojim ćete postići bolje rezultate nego s bilo kojim kupovnim sredstvom za čišćenje.

Potrebno vam je:

2 krpe od mikrovlakana

posuda

spužva

sirće ili iscijeđeni limun

voda

  1. Analizirajte prljavštinu na ogledalu

Postoje razni stepeni prljavštine, naprimjer, ogledala u kupatilu će ponekad po sebi imati sasušeni kamenac, dok će ogledalo u sobi koje koristite za spremanje po sebi možda imati sasušenu kozmetiku.

  1. Odabrite sredstva za čišćenje

Spužva i topla voda bit će vam potrebne prilikom skidanja tvrdokornih mrlja. Dodatno, na takvu mrlju možete staviti i pjenu za brijanje, kako bi brže omekšala.

  1. Očistite ogledalo tako da se sjaji

Ako ste zaključili da vaše ogledalo nije previše prljavo, možete ga prebrisati krpom s mikrovlaknima umočenom u mješavinu sirćeta i tople vode, i to jednakim kružnim pokretima. Drugom krpom osušite ogledalo i maknite tragove.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti