Ljeto je pravo vrijeme da balkon pretvorite u oazu mira

Piše: Redakcija

Ukoliko imate balkon u kući, stanu ili apartmanu već ste jedani od sretnika, koji mogu uživati u svježem zraku, suncu i pogledu bez napuštanja svog doma. Nažalost, ovaj prostor često zna ostati neiskorišten. U većini slučajeva zbog toga što nije dovoljno velik da na njega stane sav namještaj koji želite iskoristiti. Međutim, kvadratura balkona ne bi vas nipošto smjela odvratiti od stvaranja prekrasnog balkonskog prostora u kojem možete uživati ​​365 dana u godini

Balkon je stilski produžetak stana, a ljeto je pravo vrijeme za njegovo pretvaranje u oazu mira i uživanje u tišini ili čavrljanju s prijateljima. Nije nužno živjeti u kući s velikim vrtom da bi se imala terasa iz holivudskih filmova, nego je potrebno malo vremena i želja za promjenom. Prvi korak neka bude čišćenje balkona i bacanje svih nepotrebnih predmeta. Namještaj je potrebno prilagoditi veličini balkona pa ako je vaš malen, nemojte ga zatrpati velikom pletenom foteljom s još većim minimalističkim jastukom jer od balkona neće ostati ništa. Malim balkonima odgovara metalni “industrijski” namještaj koji ne zauzima puno prostora pa potražite sklopive stolce i stolić za kafu. Oni ne moraju biti u metalik nijansi, radije se odlučite za neku živu boju.  Za instantni ugođaj vrta posegnite za “visećim vrtovima” i velikim kaktusom u kutu.

Izbor cvijeća prilagoditi okolišu balkona

Na balkonima je zbog visine često vjetar problem za cvijeće. Zato je izbor biljaka potrebno prilagoditi okolišu terase. Najbolje se posavjetovati s cvjećarima kod kojih se cvijeće kupuje.

Manja bačva umjesto stola

Kod malih terasa ne treba puno eksperimentirati jer prostor diktira uređenje. Dovoljni su tepih, dva jednostavna stolca, bačvica umjesto stola, pletena košara i fenjer kao detalj.

Minimalizam voli prirodne boje i grmove ivančica

Minimalizam je uvijek trendi, ko voli takav stil uređenja, ne može pogriješiti. Boje neka budu ugasle i prate nijanse iz prirode: smeđu, zelenu i bež. Strogoću crnog stola “razbit” će grmovi cvijeća, naprimjer, ljupkih ivančica.

 

Umjesto metalne drvena ljuljačka

Veće terase mnogo je lakše urediti od manjih balkona, a udobna ljuljačka idealno je mjesto za odmaranje, čitanje ili nježne zagrljaje. Izbjegnite metalnu ljuljačku i odlučite se za drvenu. Drvo samo po sebi daje šarm ambijentu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti