Pinterest trendovi u uređenju doma

Piše: Redakcija

Pinterest je već godinama jedna od najvažnijih adresa na koju odlazimo u potrazi za inspiracijom, bilo da je riječ o modi, ljepoti, interijerima, ukusnim receptima i slično. Kao i ostale društvene mreže, poput Instagrama i Facebooka, i Pinterestovi algoritmi prate šta pretražujete i pamte ono što ste spremili. To mu omogućava predvidjeti najveće trendove u odnosu na ono što korisnici pretražuju, a trend prognoze lansira se na mjesečnoj ili godišnjoj bazi.

Prema Pinterestovom izvještaju, održivost je vodeći trend kada je riječ o uređenju doma. Pojam garden rooms jedan je od najpretraživanijih u 2020. godini. Garden rooms najbolje možemo opisati kao sobu u kući ili stanu u koju ćemo staviti mnogo sobnih biljaka i sve naglasiti dekorativnim detaljima u zelenoj boji, odnosno pretvoriti je u zelenu oazu u kojoj ćemo uživati u ispijanju omiljenog napitka ili čitanju omiljene knjige. U porastu je i pretraživanje pojma microgreens, a odnosi se na uzgoj vlastitog bilja i povrća u domu.

U trendovima uređenja kupatila prevladavat će španski stil koji karakteriziraju boje i bogati uzorci na kupatilskim podovima koji će podići svaki minimalistički dizajniran dom. Pretraživale su se i japanske kade koje su idealne za male prostore, a jako su duboke pa je opuštanje zagarantirano.

Ostatak doma bit će obilježen francuskim antikvitetima i raskošnim, starinskim stilom, dok u uređenju dnevnih boravaka, kao suprotnost navedenom, prevladava indijski stil koji karakteriziraju boje, podni jastuci i drvo.

Mnogo su se pretraživali pojmovi kao što su kućno kino i audio sobe, prostori u kojima ćete u miru uživati u gledanju omiljenih filmova i serija, odnosno slušanju muzike. Ideje za uređenje kutka za kafu tražile su se 751 posto više nego prošle godine. Takav kutak u kojem ćete uživati u ispijanju omiljenog toplog napitka baš kao u kafiću možete urediti u kuhinji ili dnevnom boravku.

S obzirom na to da se sve vrti oko prirode, okoliša i održivosti, vanjski barovi, solarna rasvjeta, second-hand dekoracije za dom i uređenje vrta u australskom stilu bit će veliki trendovi do kraja godine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti