Koja su to trendi uređenja interijera koji izlaze iz mode?

Piše: Redakcija

Trendovi u uređenju prostora se mijenjaju, a na šta bi sve trebalo da zaboravimo? Bijeli zidovi i bijeli namještaj nisu više “in”..

Bijeli i neutralni tonovi

Dizajneri enterijera poručuju da je došao trenutak da se prostoru u kome živimo udahnemo boje i obezbijedimo ušuškanost. Za to nam osim farbi mogu poslužiti i tapete, a cilj je da se riješimo sterilnih momenata, koji odaju hladnoću. Naravno, neutralni tonovi mogu biti zanimljivi ako im se doda efektan komad namještaja ili detalj, te je na cijeni kreativnost. Čini se da smo shvatili da je bijela prostorija nezahvalna za održavanje, a i svima prija topla atmosfera, nakon godine neizvjesnosti i manjka bliskosti. Poželjne su različite teksture i boje, a posebno se ističe drvo.

Nefunkcionalni prostor

Došao je trenutak da se razgraniče prostorije, tako da radni sto dobije svoj kutak, kao i prostirka za vježbe ili jogu. Nemila situacija zatekla je mnoge, pa su iskoristili postojeće resurse i prilagodili ih potrebama posla i svakodnevnog života. Međutim, najbolje da predmete i namještaj složite po funkciji, tako da uživate više u prostoru.

Metalik zlatna

Detalji u ovoj nijansi polako ustupaju mjesto bakarnim i keramičkim.

Vidljive sijalice

Ovo je još jedan od dosadašnjih trendova na koje ćemo zaboraviti, te ako do sada niste, razmislite o promjeni rasvjete. Možete zadržati sijalice, ali ih zamijenite ekonomičnijim.

Otvoren prostor

Prostorije koje nisu razdvojene vratima bile su popularne do trenutka kada je stan dobio i ulogu radnog mjesta. Svi su izgledi da će godina pred nama ponuditi nova rješenja za razgraničavanje doma, tako da može zadovoljiti različite potrebe.

 

 

Pročitajte još