Fotelje za dnevni boravak: Neka vaš prostor zasija

Piše: E.Dž.

Ako planirate kupiti neki novi komad namještaja ili ipak želite bilo šta promijeniti u dnevnom boravku, predlažemo da uložite u odličan komad fotelje. O kojem god materijalu se radi, one će unijeti živost u prostoru.

Dnevni boravak je postao središte porodičnog života u kojem provodimo najveći dio dana i upravo zato svako se trudi dobro urediti svoj dnevni boravak kako bi on bio i lijep i skladan i kako bi u njemu bilo ugodno boraviti.

Ako vam je većina namještaja u pastelnim tonovima, poigrajte se s bojama i kombinirajte teksture. Dajte svoj pečat cijeloj dnevnoj sobi tako što ćete pronaći neku unikatnu fotelju koja odstupa od cijele koncepcije prostorije, tako ćete napraviti nedoljivu i brzu transformaciju vašeg prostora.

Možete izabrati više stilova. Stolice izrađene od kože u neutralnim bež nijansama ili od rafije lijepo će se uklopiti u svaki prostor uređen u boho, minimalističkom ili rustikalnom stilu.

Metalne stolice obogatit će industrijski uređene dojmove, dok će modeli od baršuna dati dodatnu profinjenost romantično uređenim interijerima.

Uz jednobojne minimalističke sofe mogu se smjestiti udobne foteljice iz 60-tih godina prošlog stoljeća presvučene u tekstil s uzorkom danas sve popularnije riblje kosti, mekanog samta ili s nekim zanimljivim cvjetnim uzorkom.

Fotelje mogu biti vrlo lagane, uže i pliće do vrlo masivnih komada kakve nerijetko viđamo u pojedinim klasičnim stilovima. Ipak, osnovno je pravilo izabrati fotelju koju će prije svega odlikovati udobno sjedenje, zato prilikom odabira obratite pažnju na kvalitetu.

Fotelje i stolice se najčešće grupiraju oko stolića za kafu, a ako vam kvadratura prostora dopušta,  nekoliko stolica može se razmjestiti i uz neki od slobodnih zidova, pa će se po potrebi uzimati kada je potrebno dodatno sjedenje.

Za dnevne boravke manje kvadrature ne preporučuju se fotelje s visokim naslonjačima.

Ako se iz fotelja nema nesmetan pogled na TV, ili njihov položaj ne omogućava komunikaciju svih osoba oko stolića za kafu, postoji velika mogućnost da će se te fotelje češće pomicati. U tom slučaju treba birati lakše fotelje te, ako nisu smještene na tepih, obaveznu upotrebu zaštitnih tkanina ispod nožica.

Također, možete razmisliti i o stolicama za ljuljanje.

Pročitajte još