Detalji zbog kojih će vaš dom izgledati fantastično

Piše: Redakcija

Vjerovatno ste nekada pomislili da nešto fali vašem domu kako bi izgledao potpuno, a niste mogli otkriti šta je to zapravo. Uz ova tri detalja vaš dom će zasijati i napravit ćete veliku promjenu.

Tepih

Ne postoji ništa osim efektnog tepiha što bi bolje moglo da uklopi sve detalje u prostoriji u jednu cijelinu. Odgovarajući tepih može pomoći da se naglasi određena boja, doda tekstura ili spoje, inače nespojivi, elementi. Ako vam je namještaj šarolik, izaberite tepih u svijetlim jednobojnim nijansama. Ako ipak imate jednobojan namještaj, pusitite mašti na volju i birajte neki tepih koji će “razbiti” jednobojnost.

Cvijeće

Prostor izgleda svježije i modernije je prostor ispunjen detaljima iz prirode. Jednostavno, tada se osjećate ispunjeno i slobodno. Nabavite biljke koje će u vaš dom unijeti boju i svježinu.

Slike

Slike će vašem prostoru dati dozu sofisticiranosti i elegantnosti. Nijedna prostorija ne može biti potpuna bez daška umjetnosti u njoj.  Također, obratite pažnju na sliku. Pogledajte prostor u svom domu. Ako slika na zidu izgleda kao da ne pripadu tu ili je namještaj jednostavno “proguta“, to je vjerovatno zato što je premalena.

Priredila: E.Dž.

 

Pročitajte još