Unesite čaroliju elegantne zelene boje u svoj interijer

Piše: L. M.

Smatra se da zelena boja donosi ravnotežu i harmoniju u okolicu pa nije ni čudno što je to omiljeni izbor u dizajnu interijera. Kada svom interijeru unosite zelenu boju, najjednostavniji način jeste da za početak obojite jedan zid, a kasnije se možete igrati s nijansama zelene u prostoriji.

Drugi način da naglasite zelenu boju jeste da interijer dekorirate komadima namještaja u nijansi zelene koja vam se sviđa.

Ne zaboravite na pod, jer, osim pločica, lajsne mogu dodati mnogo teksture u prostoriju, a kad su obojene istom bojom kao i zidovi, dobit ćete vrlo atraktivan dizajn interijera. Dodatni savjet jeste da razmislite i o visećim ogledalima, kako biste postigli uravnoteženu svjetlost u prostoriji.

Ako volite zelenu boju, ali preferirate neutralnu paletu boja na zidovima, postoji mnogo drugih načina da naglasite zelenu u svom dekoru. Možete se igrati nijansama namještaja. Drvene stolice u različitim nijansama zelene mogu biti pun pogodak.

Važno je znati da se zelena u prostoru najbolje slaže sa sivom i bež bojom. Kombinacijom ovih triju boja u prostoriji ćete dobiti prizor prekrasnog proljetnog vrta.

Zavjese su još jedan način da pojačate zelenilo interijera. Ako imate nekoliko zelenih predmeta koji ne stvaraju pravu količinu drame koju ste željeti postići, tepih može pojačati postojanost zelene boje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti