Ogledalo umjesto umjetničkih dijela

Piše: L. M.

Ogledala su prisutna svuda u našem životu: nalaze se u gotovo svakoj prostoriji. Ogledalo u dnevnoj sobi je jedinstven predmet. Obavlja mnogo funkcija, idealan je za uređenje sobe i apsolutno je neutralan.

Dizajnerski savjeti

Prilično hrabri dizajneri koriste dekorativna ogledala u unutrašnjosti. Raznolikošću njihovih neobičnih oblika možete napraviti sve vrste originalnih kompozicija. Asimetrična ogledala izgledaju odlično u svakom prostoru, a pošto zbog oblika nemaju ram nego oborene ivice, ili imaju jako tanak ram, ne morate da razmišljate ni o stilskom jedinstvu.

Podno ogledalo

Ogledalo na podu stiglo nam je s novim trendovima slikanja u ogledalu. Prije svega je praktično, ali i dekorativno. Ujedno, izborom rama unijet ćete drugačiju atmosferu u sobu. Može da bude i, recimo, jarkog kolorita ili stilski izrezbareno.

Idealno mjesto

Veoma je važno imati dobro mjesto za ogledalo. Stavljeno između prozora može stvoriti iluziju dodatnih prozora i svjetlosti. Dodajte u unutrašnjost spavaće sobe ogledalo dekorativnog šarma pomoću različitih veličina. To će u vašu sobu unijeti posebnu energiju i dekor, a sklop takvih ogledala će izgledati poput umjetničkog djela.

Izvor svjetlosti

Imati ogledalo u dnevnoj sobi nije sve. Kombinacija reflektirajuće površine i zraka svjetlosti može stvoriti zadivljujuće efekte, odvratiti od nedostataka dizajna i naglasiti prednosti. Naprimjer, kako biste osvijetlili prostor što je više moguće, dodatnim svjetlom naglasit ćete dekorativni element ili sakriti neravnine zida.

 

Pročitajte još