Sve pršti od luksuza: Pogledajte u kakvoj raskoši živi glumica Sofija Rajović

Piše: Redakcija

Dom poznate srbijanske glumice Sofije Rajović podsjeća na stanove slavnih holivudskih zvijezda. Skupocjeni plišani namještaj, ogledala, kuhinja rađena po mjeri od posebnog materijala, kao i sto u zlatnoj bolji i kristalni lusteri samo su neki od detalja, koje je glumica s puno pažnje birala kada je prije nekoliko godina odlučila da tek kupljenu nekretninu renovira.

Prije nego što je odlučila da zarađeni novac od glumačkih projekata uloži u stan, Sofija je živjela s majkom na 27. spratu sa divnim pogledom na grad, što i sada u novom stanu ima. Budući da nekretnina, smještena na Novom Beogradu, nije velike kvadrature, glumica, koju smo zavoljeli u seriji „Vojna akademija“, a zatim je gledali i u popularnom projektu „Istine i laži“, odlučila je da angažuje arhitektu i dizajnera interijera. Uz njihovu pomoć uspjela je da iskoristi svaki kutak i uz male trikove prostorije učini većim nego što jesu.

Važnu ulogu tu imaju ogledala, koja čak zamjenjuju i kuhinjske pločice. Materijal od kog su urađeni kuhinjski elementi od posebnog je sastava i također podsjeća na ogledalo. Ručke i česma su u zlatnoj boji, što samo doprinosi luksuzu.

Sofija voli open concept stoga je na prostoriju u kojoj priprema svoje omiljene obroke nadovezala dnevni boravak u koji je smjestila veliki televizor, crveni plišani kauč i stakleni sto s ivicama u zlatoj boji. Perfekcionista je, stoga je i ostale detalje poput zavjesa, lampi, ramova za slike također uskladila, a tvrdi da u interijeru koji nije u skladu sa njenom energijom ne bi mogla da živi, niti da bude kreativna.

– Takva sam. Kada nešto radim, volim da to bude kako treba. Sve držim pod kontrolom. Kada sam sređivala stan, vodila sam računa o svakom kutku. Ne volim da je prenatrpano i potrebno mi je da imam lijep pogled. To sam naslijedila od pokojnog oca. Ma, ne možete da zamislite kako je samo lijpo noću. Ugasim svjetlo, grad sija, a ja čitam neku knjigu. Ma ništa mi više od toga ne treba – kazala je ranije glumica, kojoj je spavaća soba omiljeni dio stana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofija Rajovic (@sofijarajovic)

– Volim da se izležavam kada imam vremena. Uživam u tome da budem u pižami ili bademantilu. Ja uvijek tako idem po kući. Nikada nisam razumijela osobe koje sjede u trenerci ili nečem drugom što nije baš tako udobno.

Dom Sofije Rajović krase ogledala, svih veličina i oblika ipak ona priznaje da najviše voli da se pogleda na ono u spavaćoj sobi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofija Rajovic (@sofijarajovic)


– Ogledalo koje je na ormaru je realno. Pogledate se u njega i vidite pravu sliku, a onda pogledate ovo na zidu i imate priliku da zamislite sebe sa pet- šest kilograma manje. Zato ga obožavam – izjavila je.

Izvor: story.rs
Fotografije: Aleksandar Ješić Yesch

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti