Trik za najbrže i najjednostavnije čišćenje radijatora

Piše: Redakcija

Radijatore treba redovito čistiti, jer se u prostorima između njih vrlo brzo skuplja prašina. Ta prašina potom onečišćuje zrak u prostoriji svaki put kad se radijatori zagriju. To stvara lošu unutarnju klimu, a također može utjecati i na zdravlje. Također, rebra radijatora pokrivena slojem prašine također ne griju s maksimumom efikasnosti.

Ovaj TikTok video otkrit će vam jednostavan način čišćenja unutrašnjosti radijatora. Takozvani panelni radijatori su obično pokriveni rešetkom na vrhu i to vrlo labavo. Ponekad je morate odvrnuti na zadnjoj ili bočnoj strani. Budući da je rešetka obično vrlo dugačka i ne stane u sudoper, najbolje je čistiti pod tušem u kadi. Nečistoću obično brzo možeš ukloniti sapunom ili tekućinom za pranje i tankom krpom. Također možete koristiti sredstva za čišćenje masnoća za posebno tvrdoglavu prljavštinu. Prljavštinu u naborima najbolje je ukloniti četkicom.

@cleanwithabbi Omg so happy to finally get the radiator cover off look how dirty it was😭 #fyp #raditorclean #cleaningtiktok #cleaninghacks #cleanwithabbi ♬ original sound – switchdisco


Ako ne pomogne usisavač s kojim možete usisati prašinu iz radijatora, nemate parni čistač ili posebnu četku za radijator, u videu možteš vidjeti rješenje. Dakle, ulijete vodu „kroz“ radijator, koja će potjerati prašinu i prljavštinu u posude koje postaviš ispod radijatora. Nakon toga prebrišeš krpom mokre dijelove. Vrlo jednostavno, zar ne?

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti